Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Blogs

Blogs

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een reisverzekering afsluiten?

Vraagt u zich af of een reisverzekering eigenlijk wel noodzakelijk is? Er zijn voorbeelden genoeg van kosten die u niet graag voor uw eigen rekening zou willen nemen. Bijvoorbeeld diefstal of beschadiging van uw bagage. Maar ook grotere schades, zoals een reddingsactie of het afbreken van uw vakantie.

Reddingsactie

De kosten van een reddingsactie tijdens uw vakantie lopen hoog op. Zoals in de bergen tijdens het skieën, tijdens een mooie natuurwandeling, of tijdens een boottocht. De kosten van zo'n reddingsactie zijn alleen maar gedekt op een reisverzekering.

Eerder naar huis of langer blijven

Moet u tijdens uw vakantie onverwacht terug naar huis wegens ernstige omstandigheden? Alleen de reisverzekering biedt dekking. Moet u langer op uw vakantiebestemming blijven omdat één van uw reisgenoten in het ziekenhuis terecht komt? Dat zijn voor u geen medische kosten, dus de zorgverzekering vergoedt ze niet. Ook hiervoor geldt: alleen de reisverzekering vergoedt de kosten.

Welke reisverzekeringen zijn er?

Er bestaan twee varianten van de reisverzekering: de kortlopende (voor één reis) en de doorlopende (al uw reizen in één keer verzekerd) reisverzekering. Daarnaast is er ook nog de annuleringsverzekering. Daarmee worden de kosten van uw reis vergoed als u die moet annuleren of afbreken.

Hoe kan ik mijn caravan verzekeren?

Schade aan uw caravan of vouwwagen kan verzekerd worden op basis van casco (allrisk)-voorwaarden met een nieuwwaarderegeling van 2, 5 of 7 jaar. U kunt ook kiezen voor een beperktere dekking waarbij alleen schade door brand, storm of diefstal is verzekerd.

Dekking voor aansprakelijkeid

Het WA-risico is verzekerd via de autoverzekering wanneer de caravan is gekoppeld aan de auto of onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering wanneer de caravan niet gekoppeld is.

Extra mogelijkheden dekking caravanverzekering

Wanneer hagelschade wordt meeverzekerd en de caravan heeft een hagelbestendig dak, kan er een korting op de premie worden gegeven. Daarnaast kan de aanwezige inboedel in de caravan worden meeverzekerd evenals de luifel of voortent. 

Caravan verzekeren advies

Wat is het verschil tussen een kortlopende- en een doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is ideaal voor iedereen die af en toe op vakantie gaat, deze kunt u namelijk per geboekte reis afsluiten.

Als u meer dan één keer per jaar op vakantie gaat is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. De doorlopende reisverzekering dekt naast al uw vakanties ook van te voren geboekte weekendjes weg.

Alles over de reisverzekering

Is het naast mijn zorgverzekering nodig om een reisverzekering af te sluiten?

Ja, een reisverzekering blijft nodig. Met een reisverzekering worden alle onvoorziene medische kosten vergoed. Daarnaast zijn bijna altijd repatriëring en extra verblijfskosten gedekt met een reisverzekering. Uw zorgverzekering zal hoogstwaarschijnlijk alleen het tarief dat in Nederland gangbaar is (of zoals aangegeven in uw polis) vergoeden en dat is in veel landen niet voldoende. Een ziekenhuisopname in Amerika kan bijvoorbeeld het twintigvoudige in dollars kosten.

Alles over de reisverzekering

Welke risico's zijn met een annuleringsverzekering verzekerd?

Wanneer blijkt dat u onverwacht niet op vakantie kunt of dat u uw vakantie moet afbreken bent u met een annuleringsverzekering verzekerd voor de annuleringskosten. U krijgt dan (een deel van) de reissom terug. In uw polisvoorwaarden staan welke omstandigheden een geldige reden kunnen vormen om de reis te annuleren.

Alles over de reisverzekering
Ga naar alle veelgestelde vragen