Vakantieverlof is een gespreksstarter voor vitaliteit

Vakantieverlof is een gespreksstarter voor vitaliteit

Maandag 9 augustus 2021

Vakantieverlof is een gespreksstarter voor vitaliteit

"Ik ben toe aan vakantie!" Hoort u deze opmerking ook vaak van uw medewerkers? Dan is dit een mooie aanleiding om in gesprek te gaan over vitaliteit.

Wettelijke vakantiedagen

Werknemers hebben recht op minimaal vier weken vakantie per jaar. Werkt iemand 40 uur per week, dan is het dus minimaal 160 uur. Bij een contract van 16 uur per week is er recht op 64 uur. Vakantie heeft een recuperatiefunctie. Dit wil zeggen dat vakantie nodig is om uit te rusten en alles even achter te laten. Vakantie betekent dus ook écht geen werk.

Wanneer vervallen wettelijke vakantiedagen?

De wettelijke vakantiedagen vervallen zes maanden na het jaar waarin deze zijn opgebouwd. Het doel is dat werknemers deze vakantiedagen ook echt opnemen. In de cao of in de arbeidsovereenkomst kan worden afgesproken dat deze vakantiedagen langer geldig zijn.Is uw medewerker niet in staat geweest om vakantie op te nemen? Bijvoorbeeld vanwege medische redenen of door uw afwijzingen in verband met onderbezetting. Dan vervallen de wettelijke vakantiedagen niet.

Bovenwettelijke vakantiedagen

Extra vakantiedagen worden steeds belangrijkere arbeidsvoorwaarden. Vooral bij millenials, die zelfontplooiing en balans tussen werk en privé erg belangrijk vinden. Veel werkgevers bieden dan ook extra vakantiedagen. Deze bovenwettelijke vakantiedagen verjaren vijf jaar na het jaar waarin deze zijn opgebouwd.

Grote bijdrage van verlof aan vitaliteit

Het opnemen van vakantiedagen draagt bij aan de vitaliteit van uw medewerkers. Zij checken uit van werk, ontspannen, bewegen, beleven nieuwe dingen en kunnen zelf hun tijd en energie indelen. We kennen allemaal het opgeladen gevoel aan het einde van een vakantie. De uitdaging voor werkgevers is dat medewerkers dit ook na hun vakantie vasthouden. Want vitale medewerkers hebben energie, zijn productief en minder vaak ziek.

Invloed van corona

Het coronavirus heeft het leven aardig in de war geschopt, zo ook onze vakanties. Er zijn medewerkers die hun vakantiedagen opsparen. Dit kan ertoe leiden dat uw medewerkers niet genoeg tijd nemen om uit te checken van werk.

Voldoe aan wettelijke zorgplicht

Als werkgever moet u uw medewerkers concreet en tijdig informeren over de vakantierechten en het eventueel vervallen daarvan. Een verwijzing naar het systeem waarin de opbouw en opname van vakantiedagen wordt geregistreerd, is onvoldoende. De zorgplicht vereist een actieve houding waarmee u uw medewerkers zoveel mogelijk motiveert om vakantiedagen op te nemen. Alleen als u dat doet, kunnen vakantierechten vervallen na verloop van hun geldigheidsperiode.

Bespreek opnemen vakantiedagen regelmatig

Belangrijk dus dat uw medewerkers regelmatig vakantie opnemen. Bespreek het opnemen van vakantiedagen regelmatig met uw medewerkers. Leg uit waarom het belangrijk is deze op te nemen. Signaleer vooral ook wanneer een medewerker in het afgelopen kwartaal geen enkele dag vrij heeft genomen. Waarom is dit? Is er bijvoorbeeld een te veel werk(druk)? Juist dan is aandacht voor vitaliteit belangrijk. Heeft iemand te weinig vakantiedagen over? Wellicht zijn er andere oplossingen te bedenken.

Ik ben toe aan vakantie

De volgende keer dat u de opmerking “ik ben toe aan vakantie” voorbij hoort komen, vraag dan eens waarom. Is de vorige vakantie te lang geleden geweest? Zijn er frustraties op werk? Of is er gewoon iets leuks gepland? Zo simpel kan een gesprek met uw medewerkers over hun vitaliteit soms zijn.

Vakantieverlof en uw verzuimaanpak

De zomervakantie zit er op, maar zeker in dit coronajaar nemen ook veel mensen na de zomer en in de herfstvakantie verlof op. Ook zijn er medewerkers die de vakantiedagen helemaal niet opnemen en dat is een risico. Dus ook na de zomervakantie is dit een actueel onderwerp. Wilt u sparren over vitaliteit en een effectieve verzuimaanpak? Neem dan contact op met onze verzuimspecialisten. Bel 0172 611 116 of reageer via deze website.

Adviesgesprek vitaliteit