Toename faillissementen vergroot belang kredietverzekering

Toename faillissementen vergroot belang kredietverzekering

Vrijdag 8 juli 2022

Toename faillissementen vergroot belang kredietverzekering

In 2020 en 2021 was het aantal faillissementen in Nederland historisch laag. Vooral in het najaar van 2021 was er al een forse daling. De oorzaak is bekend: de coronasteunpakketten. Daarnaast stelden banken, aandeelhouders en crediteuren zich vaak flexibel op naar bedrijven die in de problemen kwamen. Maar dit jaar zal het heel anders zijn. Experts verwachten een verdubbeling van het aantal faillissementen. Dat maakt het extra belangrijk voor bedrijven met B2B-omzet om advies in te winnen over de kredietverzekering.

Advies kredietverzekering

Vier redenen waarom het aantal faillissementen sterk toeneemt

  1. De coronasteunpakketten worden niet meer verstrekt en veel bedrijven moeten een deel van de ontvangen bedragen terug betalen. Ook zullen achterstallige belastingen aan de fiscus terugbetaald moeten worden.
  2. De gas- en energieprijzen stijgen. Dit is direct gerelateerd aan de oorlog in Oekraïne.
  3. Veel sectoren hebben last van een tekort aan grondstoffen.
  4. De hoge inflatie.

Hoe helpt de kredietverzekering?

Met een kredietverzekering is jouw onderneming beschermd tegen het risico van wanbetaling. Je krijgt altijd je uitstaande saldo, ook al is jouw klant niet in staat te betalen. Maar deze verzekering helpt ook met het debiteurenbeheer. Zeker in moeilijke tijden is het van cruciaal belang om kredietrisico's te monitoren. Als doorgaans betrouwbare bedrijven te laat betalen, is dat een teken om het bedrijf in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat u een goed inzicht heeft in het kredietrisico.

Is de kredietverzekering ook voor jouw bedrijf van belang?

De kredietverzekering is voor vrijwel ieder bedrijf met B2B-omzet interessant. Want niet betalende afnemers zijn een groeiend risico. En dat geldt voor iedere bedrijfsgrootte. Van eenmanszaak tot multinational. De premie is afgestemd op de verzekerde jaaromzet. En dat hoeft niet de hele omzet te zijn, je kan ook een bepaald deel kiezen. Dat maakt deze verzekering goed betaalbaar.

Advies over de kredietverzekering

Meer weten? Bel 0172 611 116 om in gesprek te gaan met onze risicomanagers. Of vraag een offerte aan voor de kredietverzekering via deze website. Wij nemen dan binnen een dag contact met je op voor een voorstel op maat. We vertellen je dan ook over de unieke mogelijkheid om direct een deel van je bestaande debiteuren kosteloos te toetsen op kredietwaardigheid.

Offerte kredietverzekering