Schade aan laptop bij thuiswerken: hoe is dit verzekerd?

Schade aan laptop bij thuiswerken: hoe is dit verzekerd?

Donderdag 16 april 2020

Schade aan laptop bij thuiswerken: hoe is dit verzekerd?

Veel mensen werken thuis, maar niet iedereen heeft thuis een goede werkplek ingericht. Dat maakt de kans op een ongelukje groter. Zeker met spelende kinderen in het huis. Wat gebeurt er als bijvoorbeeld een laptop of tablet beschadigd raakt tijdens het thuiswerken?

Laptop van de zaak

Werkt de medewerker thuis op een bedrijfslaptop? Als er dan schade ontstaat, is dit voor rekening van de werkgever. Spullen die een medewerker in bruikleen hebben van de werkgever, vallen onder verantwoordelijkheid van die werkgever. Computerapparatuur kan verzekerd worden met de computer- en elektronicaverzekering. Elektronica buiten het bedrijfsgebouw kan vaak aanvullend verzekerd worden. Dus ook onderweg, bij de klant en thuis.

Schade aan eigen apparatuur

Vaak werken mensen thuis op hun eigen apparatuur. Als de laptop dan beschadigd wordt, wie is dan verantwoordelijk? Dit is minder duidelijk en daarom is het aan te raden om hier als werkgever goede afspraken over te maken. Privé elektronica zijn vaak gedekt op de inboedelverzekering, maar verzekeraars stellen de laatste jaren strengere eisen aan dekking bij elektronica. Ook geldt vaak een eigen risico of een maximumvergoeding.

Risicomanagement bij thuiswerken

Ook nu staan onze risicomanagers voor u klaar voor advies over risicomanagement. Ook in deze nieuwe situatie wilt u dat u geen onnodige risico’s loopt. Wij helpen u daarbij. Neem contact op voor een telefonisch advies: bel 0172 611 116 of vul het contactformulier in zodat wij u kunnen bellen.

Bel mij terug