Welke aansprakelijkheid verzekering is nodig voor mijn bedrijf?

Welke aansprakelijkheid verzekering is nodig voor mijn bedrijf?

Dinsdag 1 augustus 2017

Welke aansprakelijkheidsverzekering is nodig voor mijn bedrijf?

Aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp voor ieder bedrijf. Een kleine fout van de ondernemer zelf of een werknemer kan leiden tot hoge schade bij andere partijen. Dan is het prettig dat je terug kunt vallen op een verzekering. Maar welke aansprakelijkheidsverzekering is dan precies nodig? Ik zet de belangrijkste soorten op een rij.

Is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ieder bedrijf?

De verzekering die bij geen enkel bedrijf ontbreekt is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Ook bekend als de AVB (aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven). Waarom heeft ieder bedrijf deze verzekering? De kosten zijn laag en de risico's die worden afgedekt zijn groot. Want de AVB dekt schade die aan personen of zaken is toegebracht.

Advies bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wanneer is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering geeft dekking voor als u een beroepsfout maakt. Zoals een verkeerd advies of het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie. U bent verzekerd als door u of uw medewerker een fout is gemaakt of een verkeerd advies is gegeven en uw bedrijf wordt daarvoor aansprakelijk gesteld door uw opdrachtgever. De verzekering is daarom vooral interessant voor adviserende beroepen zoals advocaten, architecten, ict-bedrijven, organisatie-adviseurs en consultants.

Advies beroepsaansprakelijkheidsverzekering

En wanneer gaat het over bestuurdersaansprakelijkheid?

Deze verzekering kom je minder vaak tegen. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders, toezichthouders of commissarissen voor vermeende of gebleken fouten. Het gaat om aanspraken als gevolg van 'kennelijk onbehoorlijk bestuur'. Deze verzekering is van belang voor verenigingen, stichtingen en vennootschappen.

Advies bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Bestaat er ook een aansprakelijkheidsverzekering zzp?

Voor zzp'ers gelden dezelfde verzekeringen als voor bedrijven met personeel. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar. En voor adviserende zzp'ers mag ook de beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet ontbreken. Omdat de premie wordt afgesteld op de grootte en activiteiten van uw bedrijf, valt de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'er lager uit.

Aansprakelijkheidsverekering zzp

Geen overzicht? Geen probleem!

Is nog niet duidelijk welke aansprakelijkheidsverzekeringen voor uw bedrijf van belang zijn? Dat is geen probleem, want daarom zijn mijn collega's en ik er. Wij maken voor uw bedrijf een risicoanalyse en komen met heldere aanbevelingen over de risico's die u loopt en hoe u die op kunt vangen. Bel 0172 611 116 voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contactformulier aansprakelijkheid