Daarom sluit je een bedrijfsverzekering af

Daarom sluit je een bedrijfsverzekering af

Donderdag 18 augustus 2022

Daarom sluit je dus bedrijfsverzekeringen af

Als risicomanager weet ik natuurlijk dat verzekeringen een onmisbare schakel zijn in het risicobeheer. Maar ik weet ook dat de meeste ondernemers er liever niet mee bezig zijn. Daarom is het belangrijk dat de risico’s en oplossingen goed in beeld zijn. Een ontbrekende verzekering met een premie van vaak slechts een paar honderd euro kan voor veel ellende zorgen. Ik deel graag een artikel met je waarin het gelukkig net wel goed ging.

Magazijn succesvolle webwinkel verwoest door brand

In het artikel 'Kon ik de brand lijden? Nee. Kom ik er bovenop? Ja' van het FD kwam ondernemer Jesse Keizer aan het woord. Met zijn webwinkel Wovar is hij uiterst succesvol en hij heeft na een paar jaar al bijna 100 medewerkers in dienst en draait hij een miljoenenomzet. Maar toch zag de jonge ondernemer in één klap zijn bedrijf bijna ten onder gaan. Op een zaterdag verwoeste een brand het magazijn van zijn ijzerwarenhandel.

Hekel aan verzekeringen

De ondernemer geeft in het artikel aan dat hij een hekel had aan verzekeringen. Zijn compagnon vond echter dat hij wel het nodige moest verzekeren. Gelukkig luisterde hij op tijd en is de meeste schade verzekerd. Daarom sluit je dus bedrijfsverzekeringen af!

Al wordt niet alles volledig vergoed. Door de hoge inflatie blijkt het verzekerde bedrag voor de inventarisverzekering lager dan wij hij moet betalen om de inventaris opnieuw aan te schaffen. Dit benadrukt het belang van het up-to-date houden van de bedrijfsverzekeringen.

Langdurige bedrijfsschade

Dit bedrijf herstelt snel van de brand. Toch zit de webwinkel twee maanden na de brand nog niet op dezelfde omzet als ervoor. Het is mij niet bekend of daar ook een verzekering voor is afgesloten. Want die mogelijkheid is er wel, met een bedrijfsschadeverzekering of extra-kostendekking. Deze verzekering kan het verschil maken tussen een faillissement of de activiteiten voortzetten.

Advies over de verzekeringen van jouw bedrijf

Is jouw bedrijf voldoende verzekerd? Ik zoek het graag voor je uit. Bel 0172 611 116 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kan ook het offerteformulier voor bedrijfsverzekeringen invullen zodat ik contact met jou op kan nemen.

Meer weten over de brand en de herstart van Wovar? Je kan het hele artikel in het FD lezen via deze link.