Claims arbeidsongeschiktheid meestal gevolg van een ongeval

Claims arbeidsongeschiktheid meestal gevolg van een ongeval

Woensdag 6 februari 2019

Claims arbeidsongeschiktheid meestal gevolg van een ongeval

Interessante cijfers van verzekeraar Reaal: verwondingen en ongevallen waren vorig jaar de belangrijkste veroorzaker van arbeidsongeschiktheid. 18 procent van het uitval onder ondernemers is hieraan te wijten. Arbeidsongeschiktheid in verband met overspannenheid of burn-outklachten veroorzaken 17 procent van alle claims.

Top-5 oorzaken claims arbeidsongeschiktheid

  1. Verwondingen en ongevallen
  2. Burn-out en overspannenheid
  3. Houding- en bewegingsapparaat
  4. Hart- en vaatziekten
  5. Kanker en tumoren

Gezonde leefstijl verkleint het risico

Ondernemers met een gezonde levensstijl blijven langer fit en hebben ook minder psychische klachten. Deze groep loopt echter ook een risico. Want er is jaarlijks ook veel uitval van gezonde ondernemers door ongelukken.

De meeste ondernemers hebben geen AOV

Steeds minder ondernemers sluiten een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af. En dat vind ik een groot risico. Slechts 19% van de zzp’ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Zelfstandigen met personeel hebben vaker een AOV (32%), maar ook dit percentage loopt terug. Een grote groep ondernemers loopt dus een groot risico om in de financiële problemen te komen bij arbeidsongeschiktheid.

Is een AOV te duur?

Veel zelfstandigen vinden de arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur. Wat veel zelfstandigen echter niet weten is dat de premie voor deze verzekering fiscaal aftrekbaar is. Bovendien kan een AOV beter betaalbaar worden door deze op maat samen te stellen. Bijvoorbeeld door alleen dat deel van het inkomen te verzekeren dat echt niet gemist kan worden. Een onafhankelijk adviseur kan hierbij van grote waarde zijn.

Advies over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Graag ga ik met jou in gesprek over jouw inkomen bij arbeidsongeschiktheid. In een persoonlijk gesprek kijken we samen naar de huidige situatie en jouw wensen op het gebied van wachttijden, hoogte van de benodigde uitkeringen en het toe te passen arbeidsongeschiktheidscriterium. Interesse? Vul vrijblijvend het offerteformulier in. Ik neem dan snel contact met je op.

Offerte AOV aanvragen