Hoe lang ligt je bedrijf stil na een grote schade?

Hoe lang ligt je bedrijf stil na een grote schade?

Vrijdag 8 maart 2024

Hoe lang ligt je bedrijf stil na een grote schade?

Een grote brand waardoor je hele bedrijf stil komt te liggen? Een nachtmerrie waar je als ondernemer liever niet aan denkt. Maar toch gebeurt het regelmatig dat deze boze droom realiteit wordt. Zoals vorig jaar bij de grote brand op het industrieterrein in Ter Aar. Kun je jezelf hier tegen wapenen?

Natuurlijk begint het met preventie. Je zorgt voor een goed werkende installatie voor inbraakbeveiliging met onderhoudscontract, aanwezigheid van voldoende blusmiddelen en de elektrische installatie laat je regelmatig keuren door een erkend installatiebureau. Maar je hebt niet alles zelf in de hand. Als de brand ergens anders ontstaat en naar jouw bedrijf overslaat, ben je vaak machteloos.

Verzekeringsoplossing

En als je bedrijf wordt getroffen, dan komt het werk vaak volledig stil te liggen. Daardoor blijven inkomsten uit, terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen. De bedrijfsschadeverzekering is daarvoor een belangrijke oplossing. Zeker voor bedrijven die voor hun omzet sterk afhankelijk zijn van hun bedrijfsmiddelen. Met deze verzekering kun je rekenen op een uitkering die de continuïteit van het bedrijf veilig stelt. De vaste kosten en extra kosten (zoals het huren van een tijdelijke locatie) worden betaald terwijl jij je concentreert op de wederopbouw van je bedrijf.

Er kleven meer risico’s aan bedrijfsstilstand. Zoals het behouden of opnieuw aantrekken van gekwalificeerd personeel. Ook je reputatie loopt gevaar. Klanten kunnen hun vertrouwen verliezen als ze zien dat jouw bedrijf niet in staat is om de vraag te beantwoorden. Met de juiste verzekering verklein je de kans dat dit gebeurt.

Het grootste deel van de ondernemingen is na brand niet meer in staat de bedrijfsvoering voort te zetten. De bedrijfsschadeverzekering voorkomt dat je ook tot die groep zal behoren. Het is wel heel belangrijk dat de uitkeringsduur niet te kort is. Want anders kun je nog steeds in de problemen komen.

Hoe lang ontvang je een schade-uitkering?

Hoe zit dat dan met de uitkeringsduur? De meeste bedrijfsschadeverzekeringen hebben een uitkeringstermijn van 52 weken. Deze termijn is echter steeds vaker onvoldoende. De herstelperiode voor jouw bedrijf kan namelijk langer zijn. Veel bouwbedrijven kampen met te weinig personeel en materialen. Ook duren gemeentelijke vergunningen langer door zwaardere bouweisen. Daardoor duurt het vaak langer dan 52 weken om na een grote schade weer op volle kracht te kunnen draaien.

Lees meer over de uitkeringsduur van de bedrijfsschadeverzekering >>>

Persoonlijk advies over de bedrijfsschadeverzekering

Wat kun je doen als je nu een verzekering hebt met een te korte periode? Het is meestal mogelijk om tussentijds de uitkeringstermijn te verlengen. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de premie, maar die extra premie valt vaak mee. En je krijgt er extra zekerheid voor terug. Voor persoonlijk advies kun je natuurlijk bij ons terecht. Samen zorg je ervoor dat de dekking van jouw verzekeringen goed aansluit bij de risico’s. En dat dit ook in de toekomst zo blijft.

Advies bedrijfsschadeverzekering aanvragen