Wijzigingen die een verhoogd brandrisico meebrengen altijd doorgeven

Wijzigingen die een verhoogd brandrisico meebrengen altijd doorgeven

Donderdag 8 maart 2018

Wijzigingen die een verhoogd brandrisico meebrengen altijd doorgeven

Wanneer ik een bedrijf bezoek en een risico-inventarisatie maak, merk ik dat belangrijke wijzigingen die een verhoogd brandrisico met zich meebrengen, niet altijd worden doorgegeven. En dat is wel heel belangrijk. Want wijzigingen zoals (tijdelijke) verhuur van een bedrijfspand of het aanbrengen van zonnepanelen kunnen van invloed zijn op de dekking van de gebouwenverzekering.

Gehele of gedeeltelijke verhuur van uw bedrijfspand

Verhuurt u (een dal van) uw bedrijfsgebouw? Dan moet dit altijd direct gemeld worden bij uw verzekeringsadviseur. De risico’s die verhuur met zich meebrengen zijn standaard uitgesloten van iedere verzekeringsvorm. Denk bijvoorbeeld aan de opstalverzekering voor uw bedrijfsgebouw of de verzekering voor inventaris en goederen. Natuurlijk kunnen wij wel een oplossing voor u en de huurder aandragen

Als u uw pand al verhuurt, maar er komt een nieuwe huurder, dan moet dit ook gemeld worden. Er bestaat immers een kans dat door de activiteiten van de nieuwe huurder de dekking van uw verzekering vervalt of beperkt wordt.

Zonnepanelen op uw bedrijfgebouw

Bedrijven plaatsen steeds vaker zonnepanelen op de daken van hun bedrijfspand. Doet u dit ook? Geef het dan door aan uw adviseur. U wilt immers dat eventuele schade gedekt is als de zonnepanelen beschadigd raken door brand of diefstal. Mogelijk kunnen de panelen meeverzekerd worden op de opstalverzekering, of er moet een aparte zonne-energieverzekering gesloten worden.