Witte vlek pensioen: biedt u nog geen pensioenregeling aan?

Witte vlek pensioen: biedt u nog geen pensioenregeling aan?

Maandag 28 februari 2022

Witte vlek pensioen: biedt u nog geen pensioenregeling aan?

De Stichting van de Arbeid is in de zomer van 2020 begonnen met het Aanvalsplan witte vlek. Het doel van dit plan is om ervoor te zorgen dat meer werknemers pensioen op bouwen. Want een op de tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op. Horen de werknemers van uw bedrijf bij deze groep? Dan is het tijd voor pensioenadvies!

Offerte voor pensioenadvies

Meldpunt voor werkgevers als werknemers

Het meld- en informatiepuntgeenpensioen.nl is onderdeel van het aanvalsplan. Deze website is eind 2021 opgericht om inzicht te krijgen in welke bedrijven en sectoren geen pensioenregeling hebben en waarom ze dat niet hebben. Zowel werkgevers als werknemers kunnen hierover een melding doen op de website.

Voordelen van een pensioenregeling

Als iemand met pensioen gaat, krijgt hij of zij te maken met de overgang van een salaris naar de AOW. Dat betekent vrijwel altijd een grote achteruitgang in inkomen. Daarom is het voor werknemers belangrijk dat ze een aanvullend pensioen opbouwen. Ook de werkgever heeft er voordeel bij: het maakt hem aantrekkelijker voor nieuwe werknemers en het helpt om bestaande werknemers vast te houden. Mogelijk wordt het ook verplicht om bij vacatures te vermelden of er een pensioenregeling is.

Advies voor werkgevers over pensioenregeling

Als pensioenadviseur kunnen wij helpen bij de voorbereidingen voor het samenstellen van een pensioenregeling. Wij hebben al veel werkgevers succesvol ondersteund bij het starten van een pensioenregeling.

Verplichtstelling bedrijfstakpensioenfonds? Werkingssfeeronderzoek

Een ander onderdeel van het Aanvalsplan witte vlek is dat bedrijven die starten straks door de KvK worden gewezen op een mogelijke verplichtstelling van een bedrijfstakpensioenfonds. Dit gebeurt ook als de SBI-code (omschrijving bedrijfsactiviteiten) wijzigt. Want het is verstandig direct te onderzoeken of er een verplichte aansluiting is. Als achteraf blijkt dat er een verplichtstelling was, moeten de pensioenpremies meestal alsnog (en met terugwerkende kracht) worden betaald. Dat heeft hele grote financiële gevolgen heeft. U kunt bij VMD Koster daarom ook terecht voor een onderzoek naar de verplichte aansluiting bij een BPF. Dit noemen we het werkingssfeeronderzoek.

Pensioenadvies voor werkgevers