Zonnepanelen plaatsen op een bedrijfsgebouw

Zonnepanelen plaatsen op een bedrijfsgebouw

Donderdag 14 mei 2020

Zonnepanelen plaatsen op een bedrijfsgebouw

Veel bedrijven en vastgoedeigenaren willen in het kader van duurzaamheid zonnepanelen op het dak aanbrengen. U ook? Dan is het heel belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over wanneer en hoe zonnepanelen verzekerd zijn op de gebouwenverzekering voor uw bedrijfsgebouw. Want wanneer de panelen eenmaal liggen, maar niet aan de voorwaarden van de verzekeraar voldoen, loopt u de kans met een onverzekerd pand te blijven zitten.

Adviesgesprek verzekering bedrijfsgebouw

Strenge eisen kwaliteit installatie en installateur

Zonnepanelen zijn de laatste jaren steeds vaker de oorzaak van brand. Opstalverzekeraars stellen daarom strenge eisen stellen aan de kwaliteit van de installatie én installateur. Ook wordt gekeken naar verschillende technische aspecten, zoals de gebruikte isolatiematerialen in het dak.

Brandbaar isolatiemateriaal

De meeste verzekeraars bieden geen dekking als het dak een brandbaar isolatiemateriaal bevat. Voorbeelden van dit materiaal zijn EPS, PUR en PIR. Bij gebruik van brandbaar materiaal beëindigt de verzekeraar waarschijnlijk de (brand)dekking van de opstalverzekering omdat het risico te groot is.

Eisen bij gebruik van het juiste materiaal

Als het isolatiemateriaal wel wordt goedgekeurd, zijn er ook nog steeds eisen waar u rekening mee moet houden. Dat zijn bijvoorbeeld:

  • Technisch rapport waaruit de maximale belasting blijkt
  • NEN-normering installatie en installateur
  • Legplan

Advies over verzekeren bedrijfsgebouw met zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen plaatsen? Begin dan niet zonder eerst contact op te nemen met een risicomanager van VMD Koster. Wij kunnen u adviseren over de eisen van de verzekeraar om uw pand verzekerbaar te houden.

Contactformulier