Vermogensopbouw voor pensioen met persoonlijke begeleiding

Vermogensopbouw voor pensioen met persoonlijke begeleiding

Vrijdag 26 mei 2023

Vermogensopbouw voor pensioen mét persoonlijke begeleiding

Heb je behoefte aan stabiele vermogensopbouw met persoonlijke begeleiding? VMD Koster biedt dan de oplossing met OAKK. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Extra pensioen opbouwen op een beleggingsrekening
  • Vermogen opbouwen waar je naar eigen inzicht kan storen en opnemen
  • Vermogen opbouwen in je BV
  • Uitkeren van een lijfrente als variabele uitkering

Online vermogensopbouw mét onafhankelijk financieel advies

Veel mensen moeten zelf werken aan hun pensioenbouw. Bijvoorbeeld zelfstandig ondernemers. Maar alleen online tools zijn vaak niet voldoende om de juiste oplossing voor pensioen en vermogen te vinden. Want vermogen, pensioen en beleggen zijn voor veel mensen lastige onderwerpen. Een onafhankelijke adviseur kan de beschikbare tools inzetten voor een persoonlijk advies op maat.

Vermogensopbouw bij OAKK

Bij VMD Koster werken we vaak samen met OAKK. Omdat deze vermogensbeheerder de ruimte biedt om persoonlijk advies te combineren met online beheren van de beleggingsrekening. Je krijgt het beste van twee werelden: professioneel beheer van jouw rekening én onafhankelijk, persoonlijk advies. Het bereiken van jouw doelstelling staat centraal. Tijdens de beleggingsperiode is daarom altijd goed in beeld of de beleggingen nog volgens plan gaan.

Extra zekerheid inbouwen met Skills

OAKK voegt beleggingsfondsen toe die het portefeuillerisico verlagen. Dit noemen ze Skills. De beheerders van deze fondsen gebruiken professionele beleggingsmethodieken die op vaardigheden (skills) zijn gebaseerd. Deze beleggingen bieden extra spreiding. 

Hoe werkt het extra pensioen opbouwen?

Bij OAKK bouw je op basis van banksparen vermogen op. De inleg wordt op een geblokkeerde beleggingsrekening gestort. Het opgebouwde bedrag is pas na een bepaalde tijd (de AOW-leeftijd) en voor bepaalde doelen te gebruiken. De inleg is flexibel en maximaal het fiscaal plafond (dit noemen we de jaarruimte). Binnen de fiscale grenzen levert dat een mooi belastingvoordeel op.   

Hoe werkt uitkeren van opgebouwd pensioen via een beleggingsrekening?

Heb je een lijfrente, nabestaandenlijfrente of stamrechtlijfrente die de einddatum bereikt. Dan kan je deze bij OAKK tot uitkering laten komen. Iedere 12 maanden wordt de uitkering voor het komende jaar vastgesteld. Dit is afhankelijk van het rendement. Een variabele uitkering kan gunstig zijn, maar er zitten risico’s aan. Want de uitkering is niet vast, maar juist beweeglijk en dat kan ook een verlaging betekenen.

Voor wie is OAKK geschikt?

  • Vanaf € 1.000 individuele vermogensopbouw.
  • Voor elk doel dat je hebt, zoals extra oudedagsvoorziening en studie kinderen.
  • Alternatief voor spaargeld wanneer het beschikbaar is voor langere termijn.
  • Voor jong en oud, maar hoe vroeger je start, hoe beter.

Advies over vermogensopbouw bij OAKK

OAKK is alleen beschikbaar via geselecteerde adviseurs. VMD Koster hoort daarbij. Wij geven financieel advies, inventariseren en blijven contactpersoon voor jou. Wij hebben hele goede ervaringen met OAKK. Dat wordt onderstreept door de 5-sterren-beoordeling op Finner.nl (het grootste vergelijkingsplatform voor vermogensbeheerders). Bel 0172 611 116 om een afspraak in te plannen.

Vraag stellen aan VMD Koster