Menu
 • en_EN, us_EN
 • nl_NL

Bedrijfsschadeverzekering voorkomt faillissement na een calamiteit 

De verzekering voor brand- en bedrijfsschade komt in beeld na een grote calamiteit, zoals een brand. Uw bedrijf komt (gedeeltelijk) stil te liggen. De schade kan zelfs zo ernstig zijn dat u uw bedrijf letterlijk weer van de grond moet opbouwen. De kosten lopen hoog op, maar deze verzekering biedt de oplossing. De vaste lasten, zoals de personeelskosten en de huur, en nettowinst worden verzekerd. 

Offerte bedrijfsschadeverzekering 

Waarom moeten veel bedrijven stoppen na een grote brand?

Het opnieuw opstarten van uw bedrijf kost (veel) tijd en geld. U hebt niet alleen een nieuw gebouw nodig, maar ook een nieuwe inventaris, nieuwe machines en nieuwe voorraden. En in sommige gevallen moet uw administratie weer van begin af aan worden opgebouwd. Ondertussen lopen de vaste kosten gewoon door. Maar u maakt geen of minder winst. Dit zorgt er voor dat het grootste deel van de ondernemingen na brand niet meer in staat is de bedrijfsvoering voort te zetten. 

Voor welke bedrijven is de bedrijfsschadeverzekering bedoeld?

Voor ieder bedrijf zijn de gevolgen van een brand of andere calamiteit groot. Maar zeker voor bedrijven die voor hun omzet sterk afhankelijk zijn van hun bedrijfsmiddelen is een bedrijfsschadeverzekering onmisbaar. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de bedrijfsschadeverzekering via VMD Koster?

 • U stelt de continuïteit van uw bedrijf veilig.
 • De vaste kosten worden betaald, u kunt zich concentreren op de herstart van uw bedrijf.
 • Ook de kosten voor vervangende bedrijfsruimte worden vergoed.
 • We bekijken ook of alleen de extra-kostendekking voldoende is.
 • Persoonlijk advies van VMD Koster over uw bedrijfsrisico’s.

Een adviesgesprek over bedrijfsschade?

Onze specialisten op het gebied van risicobeheer gaan graag met u in gesprek. Samen met u bekijken welke risico’s u loopt en of u die kunt dragen. Als een verzekering verstandig is, adviseren wij u daarover. Bel voor een afspraak naar 0172 611 116 of stuur een e-mail naar . U kunt ook het offerteformulier voor de bedrijfsschadeverzekering invullen. Daarmee geeft u de belangrijkste gegevens aan ons door. Wij nemen na ontvangst binnen twee werkdagen contact met u op.

Offerte bedrijfsschadeverzekering aanvragen

 

 

Veelgestelde vragen

Mijn omzet is sterk afhankelijk van vaste leveranciers. Kan ik dat verzekeren op een bedrijfsschadeverzekering?

De bedrijfsschadeverzekering kent veel dekkingsmogelijkheden. Zo zijn er ook mogelijkheden om u te verzekeren tegen gevaren van schade bij uw vaste leverancier.  De adviseurs van VMD KOSTER vertellen u er graag meer over.

Problemen met leveranciers meeverzekeren op bedrijfsschadeverzekering

Ik werk veel op locatie. Heb ik dan een bedrijfsschadeverzekering nodig?

Een bedrijfsschadeverzekering is in het belang van de continuïteit van uw bedrijf. In sommige situaties volstaat een extra-kostenverzekering. Hou er rekening mee dat bij een extra-kostendekking verlies van omzet of winst niet is meeverzekerd. Bij de bedrijfsschadeverzekering wel. De adviseurs van VMD KOSTER leggen u graag de verschillen uit tussen de dekking voor bedrijfsschade en extra kosten.

Bedrijfsschadeverzekering of extra-kostendekking

Hoe bepaal ik het verzekerd bedrag voor een extra-kostenverzekering?

De verzekerde som voor de extra-kostendekking moet zo nauwkeurig mogelijk worden vastgesteld. Er wordt daarbij uitgegaan van een totaal verlies. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • Huur van gebouwen voor tijdelijke huisvesting
 • Huur van apparatuur
 • Extra transportkosten
 • Extra lonen en salarissen (inclusief sociale lasten)

Waarvoor dient de bedrijfsschadeverzekering?

De bedrijfsschadeverzekering biedt dekking tegen financiële gevolgschade die voortvloeit uit een materiële schade aan het gebouw en/of de inhoud hiervan. Zo wordt de continuïteit
gewaarborgd als het door calamiteit geheel of gedeeltelijk stil komt te liggen.

Wat keer de bedrijfsschadeverzekering uit bij schade?

Deze verzekering bestaat uit een tijdelijke uitkering waarvan vaste lasten als huur en salarissen, kunnen worden betaald en waarmee de nettowinst wordt veiliggesteld.

Offerte bedrijfsschadeverzekering aanvragen
Ga naar alle veelgestelde vragen