Goed verzekerd? Kies wat bij je past

Goed verzekerd? Kies wat bij je past

Dinsdag 9 mei 2023

Goed verzekerd? Kies wat bij je past

Verzekeringen beschermen je tegen onvoorziene situaties die veel geld kunnen kosten. Maar te veel verzekeringen kost juist weer onnodig veel. Daarom beantwoorden de adviseurs van VMD Koster deze vraag: wat zijn de noodzakelijke verzekeringen en waarin heb je de keuze?

Welke verzekeringen mogen niet ontbreken?

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is absoluut onmisbaar. Voor een paar euro per maand heb je een verzekering die veel ellende kan besparen. Want deze verzekering vergoedt de schade die je per ongeluk veroorzaakt bij een ander. Dat kan gaan om iets kleins als een omgevallen glas wijn op bezoek bij vrienden, maar ook om grote zaken zoals letselschade nadat je als fietser een voetganger aanrijdt.

Verzeker de spullen thuis met een inboedelverzekering. Dit is belangrijk voor huurders én kopers. Want vaak zijn je spullen meer waard dan je denkt. En als u een huis koopt, is een woonhuisverzekering de logische keuze. Vaak eist de hypotheekverstrekker ook dat je deze verzekering afsluit.

Voor je auto, motor, brommer of ander gemotoriseerd voertuig moet je een WA-verzekering hebben. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en dit is verplicht. Het is ook mogelijk het voertuig zelf te verzekeren. Dit noemen we een cascodekking. Denk ook aan aanvullende verzekeringen zoals de schadeverzekering voor inzittenden.

Denk ook na over deze verzekeringen

Ga je op reis? Denk dan na over het afsluiten van een reisverzekering, eventueel met annuleringsverzekering. Doe dat ook vanwege de zorgkosten in het buitenland. Als u vaker per jaar op vakantie gaat, is de doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.

Bijna uit het niets kan je in een conflict belanden. Met een andere automobilist bijvoorbeeld, want wie veroorzaakte nou die blikschade? Of met een aannemer die de nieuwe keuken niet goed heeft geplaatst. Dan is het wel zo prettig als je een jurist in kan schakelen zonder dat je wordt geconfronteerd met hoge rekeningen. Dat kan met de rechtsbijstandverzekering.

Zowel thuis als onderweg kan je betrokken raken bij een ongeval. Vaak loopt het goed af, maar soms heeft een ongeval blijvende invaliditeit of zelfs de dood tot gevolg. Naast de emotionele gevolgen komen daar ook allerlei kosten bij. De ongevallenverzekering keert daarom uit bij blijvende invaliditeit of bij overlijden na een ongeval.

Ook voor andere verzekeringen kan je natuurlijk bij ons terecht. Zoals voor jouw boot, fiets of kampeerauto.

 

Verzeker alleen de risico's die je zelf niet kunt of wilt dragen

Het is zeker niet zo dat meer verzekeringen afsluiten altijd beter is. Ons advies is daarom altijd om alleen risico’s te verzekeren die je zelf niet kunt dragen. Voorbeelden van verzekeringen die vaak weinig toevoegen zijn een verzekering alleen voor de mobiele telefoon, extra garantie op uw nieuwe laptop of de ziektekosten van huisdieren. Vaak ontvang je bij deze verzekeringen maar een beperkte vergoeding.

Het advies van VMD Koster

Wij nemen jou verzekeringen graag met je door. Bel 0172 611 116 voor een telefonisch adviesgesprek of om een afspraak in te plannen. Dat kan ook via deze online module. Wij helpen graag met de juiste verzekeringen voor jouw situatie. Niet alleen bij het afsluiten, maar tijdens de volledige looptijd. Zo voorkomen wij vervelend verrassingen.

Afspraak maken