Ook voor jongeren een betaalbare autoverzekering

Ook voor jongeren een betaalbare autoverzekering

Maandag 10 mei 2021

Ook voor jongeren een betaalbare autoverzekering

Ben je rond de 20 jaar en koop je voor het eerst een auto? Dan ontdek je waarschijnlijk al snel dat het afsluiten van een autoverzekering niet leuk is. Er is veel uitzoekwerk en de uitkomst is vaak niet wat je hoopte: een hoge premie. Dit kan ook anders. Als onafhankelijk adviseur nemen wij je veel werk uit handen en dankzij onze volmacht kunnen wij ook voor jongeren een scherpe premie bieden.

Offerte autoverzekering jongeren

Waarom is een autoverzekering voor jongeren vaak duur?

Jongeren betalen vaak een hogere premie dan oudere bestuurders. Vaak geldt er namelijk een premieopslag tot 25 jaar. Verzekeraars rekenen een hogere premie omdat  jongeren tot ongeveer 25 jaar vaker betrokken zijn bij een ongeval. Dit blijkt uit de gegevens van SWOV (Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid). Verzekeraars zien deze groep daardoor als meer risicovol.

Meer nadelen voor jongeren bij het afsluiten van een autoverzekering

  • De keuze is minder ruim. Verschillende verzekeraars accepteren geen aanvragen van mensen jonger dan 25 jaar.
  • Jongeren die een wat sportievere auto besturen, zoals een Volkswagen GTI, worden lang niet altijd door autoverzekeraars geaccepteerd. Ook het verzekeren van een auto met meer vermogen is duurder.
  • Naast de premietoeslag is er soms ook een hoger eigen risico.
  • Omdat jongeren ook geen of weinig schadevrije jaren hebben opgebouwd, is er ook weinig premiekorting.

Kijk niet alleen naar de premie

Let bij het vergelijken van autoverzekeringen niet alleen op de prijs. De dekking en voorwaarden zijn net zo belangrijk. Natuurlijk doen wij dit ook voor je als we voor jou een vergelijking maken.

Hoe kan VMD Koster wel een scherpe premie bieden voor jouw autoverzekering?

Met ons volmachtbedrijf NLG Verzekeringen hebben wij toegang tot de beste verzekeraars. Ook verzekeraars die je bij online vergelijkingssites niet tegenkomt. Door dit ruime aanbod kunnen wij een voordeligere optie voor jongeren bieden. Want gelukkig hanteert niet iedere verzekeraar een hele hoge premietoeslag voor mensen jonger dan 25.

Ben je benieuwd wat jouw premie is bij VMD Koster? Vul dan het offerteformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met je op voor een persoonlijke berekening.

Offerte aanvragen