Verzuimaanpak
 

Verzuim aanpakken: samen zorgen we voor lagere verzuimkosten

Wil je de kosten van verzuim voor jouw bedrijf verlagen? Dat vraagt om een resultaatgerichte verzuimaanpak. Wij adviseren mkb-bedrijven over vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, de verzuimverzekering, arbodienst en alles wat er verder komt kijken bij het verlagen van ziekteverzuim en de verzuimkosten. 

Afspraak met onze verzuimspecialisten

De voordelen voor jouw organisatie van onze verzuimaanpak

Voor veel mkb-bedrijven is verzuim een grote zorg. Een fulltime werknemer verzuimt gemiddeld 10 werkdagen per jaar. Vooral als het verzuim langer duurt, is de impact gigantisch. Het gaat dan niet alleen om de kosten voor loondoorbetaling en re-integratie, maar ook om de gemiste opdrachten, de hogere werkdruk voor de overige medewerkers of hogere faalkosten. De daadwerkelijke kosten bij ziekte overstijgen daarom de daadwerkelijke loonkosten. Dus wordt de waarde van een preventief verzuimbeleid direct zichtbaar.

Wanneer wij een verzuimscan maken, dan kijken we niet alleen naar de verplichtingen uit CAO’s en het risico dat je bereid bent zelf te lopen. We kijken ook naar de interne afspraken en adviseren je over manieren om vitaltiteit te bevorderen en het verzuim te verlagen. Wij denken dus met je mee voor een totaaloplossing.

Minder ziektedagen
Hogere productiviteit
Lagere verzuimkosten
Voldoe aan alle regels

Verzuimaanpak met VMD Koster

Verzuimkosten onnodig hoog

Regels en mogelijkheden zijn vaak niet bekend. Daardoor blijven kansen onbenut om werknemers aan het werk te houden of terug te laten keren. De verzuimkosten zijn daarom ook onnodig hoog. Doordat wij de verplichtingen en mogelijkheden goed  kennen, kunnen wij samen met jou een goede verzuimaanpak starten. Daarmee verlaag je het verzuimpercentage en de kosten voor ziekteverzuim.

De verzuimverzekering als essentieel onderdeel van de verzuimaanpak

Wij werken alleen samen met de beste verzekeraars. Bij VMD Koster kun je daarom een verzuimverzekering afsluiten waarbij preventie en re-integratie veel aandacht krijgen. Bovendien kopen wij de polis natuurlijk scherp in zodat je nooit te veel betaalt. En wij zorgen er voor dat de verzuimverzekering doorlopend goed passend blijft.

Offerte verzuimverzekering met complete verzuimaanpak

Wij geven antwoorden op vragen over het verzuimbeleid van jouw organisatie

Ieder bedrijf is anders. Met onze verzuimscan brengen wij jouw vragen in kaart en adviseren over een oplossing. Hieronder nemen wij je mee in de vragen waar ieder mkb-bedrijf een antwoord op moet hebben.

  1. Wat zijn de financiële gevolgen van verzuim voor mijn organisatie?
  2. Hoe kies ik de juiste verzuimverzekering?
  3. Wet verbetering poortwachter: wat moet ik doen als werkgever?
  4. Wat staat in het verzuimprotocol en hoe pas ik het toe?
  5. Wat kan ik doen om de vitaliteit te verbeteren?
  6. Waar let ik op bij de WIA en langdurige arbeidsongeschiktheid?
  7. Hoe verbeter ik arbeidsomstandigheden met RI&E?
  8. Welke privacyregels gelden voor werkgevers bij een zieke werknemer?

Lagere verzuimkosten door een effectieve verzuimaanpak: wij zijn jouw partner

VMD Koster is de partner voor jouw organisatie voor alles wat komt kijken bij ziekteverzuim. Een paar kleine verbeteringen kunnen veel winst opleveren. Wij gaan daarom graag met je in gesprek over een mogelijke samenwerking. Een kennismakingsgesprek kost je niets. Bel ons daarom direct op 0172 611 116. Of vul hieronder het contactformulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Contact opnemen: advies over de verzuimaanpak

 

Maak kennis met onze specialisten

Charlotte Stapper is arbeidsjurist met een heldere kijk op verzuimmanagement en vitaliteit. Zij maakt je wegwijs in de verplichtingen rondom arbeid en sociale zekerheid en zorgt dat jij in control bent. Stel jouw vraag per mail of bel 0172 611 116

 

Robbert-Paul Verkade weet precies wat er speelt bij ondernemers. Als risicomanager heeft hij veel oog voor verzuimpreventie. Want vaak kunnen kleine verbeteringen veel schade voorkomen. Een afspraak maken? Bel 06 480 17 804 of stuur een e-mail.

 

Risicomanager Hans van der Pauw is gespecialiseerd in inkomensverzekeringen, verzuimpreventie en employee benefits. Hij helpt je stap voor stap met een goede verzuimaanpak. In gesprek met Hans? Bel 06 231 39 466 of stuur een e-mail.