Verzuimaanpak

Verzuim effectief aanpakken: samen zorgen we voor lagere verzuimkosten

De kosten van verzuim verlagen vraagt om een resultaatgerichte verzuimaanpak. Wij adviseren mkb-bedrijven over de verzuimverzekering, arbodienst en alles wat er verder komt kijken bij het verlagen van ziekteverzuim en de verzuimkosten. Maak een afspraak met onze verzuimspecialisten om nader kennis te maken.

De verzuimverzekering als essentieel onderdeel van de verzuimaanpak

Wij werken alleen samen met de beste verzekeraars. Bij VMD Koster kunt u daarom een verzuimverzekering afsluiten waarbij preventie en re-integratie veel aandacht krijgen. Bovendien kopen wij de polis natuurlijk scherp in zodat u nooit te veel betaalt. En wij zorgen er samen met u voor dat de verzuimverzekering doorlopend goed passend blijft.

Offerte verzuimverzekering met complete verzuimaanpak

De voordelen voor uw organisatie van onze verzuimaanpak

Voor veel mkb-bedrijven is verzuim een grote zorg. Een fulltime werknemer verzuimt gemiddeld 10 werkdagen per jaar. Vooral als het verzuim langer duurt, is de impact gigantisch. Het gaat dan niet alleen om de kosten voor loondoorbetaling en re-integratie, maar ook om de gemiste opdrachten, de hogere werkdruk voor de overige medewerkers of hogere faalkosten. De daadwerkelijke kosten bij ziekte overstijgen daarom de daadwerkelijke loonkosten. Dus wordt de waarde van een preventief verzuimbeleid direct zichtbaar.

Wanneer wij een verzuimscan maken, dan kijken we niet alleen naar de verplichtingen uit CAO’s en het risico dat u bereid bent zelf te lopen. We kijken ook naar de interne afspraken en adviseren u om zo het verzuim te verlagen. Een goede verzuimaanpak wordt daarom altijd ondersteund met een preventief verzuimbeleid. Wij denken dus graag met u mee voor een totaaloplossing.

Minder ziektedagen
Hogere productiviteit
Lagere verzuimkosten
Voldoe aan alle regels

Verzuimkosten onnodig hoog

Regels en mogelijkheden zijn vaak niet bekend. Daardoor blijven kansen onbenut om werknemers aan het werk te houden of terug te laten keren. De verzuimkosten zijn daarom ook onnodig hoog. Doordat wij de verplichtingen en mogelijkheden goed  kennen, kunnen wij samen met u een goede verzuimaanpak  starten. Daarmee verlaagt u het verzuimpercentage en de kosten voor ziekteverzuim.

Adviesgesprek verzuimaanpak inplannen

Verzuimaanpak met VMD Koster

Kijk verder dan verplichtingen en verzekeringen

Het is essentieel dat u de verplichtingen uit wet- en regelgeving volgt. Zoals een contract met een arbodienst (arbowet) en 104 weken loon doorbetalen van een zieke medewerker (Wet Wulbz). In onze advisering kijken wij veel verder. Wij kopen niet alleen een goede verzuimverzekering in. Wij zorgen ook dat er een goede samenwerking is met onze arbodienst. En wij helpen u aan de verplichtingen uit de wet en de CAO te voldoen. Wij zorgen dat de verplichtingen vóór u gaan werken.

Aandacht voor preventie is ook onmisbaar. Bijvoorbeeld met een goed verzuimprotocol en aandacht voor vitaliteit, kan veel verzuim al voorkomen worden.

Een voorbeeld van hoe u het verschil kan maken: het contract met een arbodienst is verplicht. Maar niet alle arbodiensten zijn hetzelfde. Onze casemanagers zijn uw sparringpartner; een verlengstuk van uw personeelsafdeling. Zeventig procent van het verzuim heeft geen medische reden. Een bedrijfsarts is de enige persoon die mag vaststellen of de medewerker zijn werk nog kan doen bij de klachten die hij of zij heeft. Samen met de casemanager kunt u de echte redenen van het verzuim en de structurele oplossing zoeken.

 • Haalt de medewerker plezier uit het werk of zijn er redenen waarom het meer energie kost dan oplevert?  
 • Is de werksfeer open en goed?
 • Passen de middelen en vaardigheden van de medewerker nog bij de werkeisen?  
 • Zijn er privéproblemen waardoor de medewerker ook op het werk niet goed functioneert?

De bedrijfsarts heeft een cruciale rol, maar als werkgever blijft u verantwoordelijk en daar helpen wij en onze casemanagers u bij.

Wij geven antwoorden op vragen over het verzuimbeleid van uw organisatie

Ieder bedrijf is anders. Met onze verzuimscan brengen wij uw vragen in kaart en adviseren wij u over een oplossing. Hieronder nemen wij u mee in de vragen waar ieder mkb-bedrijf een antwoord op moet hebben.

 1. Wat zijn de financiële gevolgen van verzuim voor mijn organisatie?
 2. Hoe kies ik de juiste verzuimverzekering?
 3. Wet verbetering poortwachter: wat moet ik doen als werkgever?
 4. Wat staat in het verzuimprotocol en hoe pas ik het toe?
 5. Wat kan ik doen om de vitaliteit te verbeteren?
 6. Waar let ik op bij de WIA en langdurige arbeidsongeschiktheid?
 7. Hoe verbeter ik arbeidsomstandigheden met RI&E?
 8. Welke privacyregels gelden voor werkgevers bij een zieke werknemer?

Lagere verzuimkosten door een effectieve verzuimaanpak: wij zijn uw partner

VMD Koster is de partner voor uw organisatie voor alles wat komt kijken bij ziekteverzuim. We kijken ook naar wat u kunt doen om verzuim te beperken. Een paar kleine verbeteringen kunnen veel winst opleveren. Wij gaan daarom graag met u in gesprek over een mogelijke samenwerking. Een kennismakingsgesprek kost u niets. Bel ons daarom direct op 0172 611 116. Of vul hieronder het contactformulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Contactformulier advies verzuimaanpak

 

Maak kennis met onze specialisten

Charlotte Stapper is arbeidsjurist met een heldere kijk op verzuimmanagement en vitaliteit. Zij maakt u wegwijs in de verplichtingen rondom arbeid en sociale zekerheid en zorgt dat u in control bent. Stel uw vraag per mail of bel 0172 611 116

Robbert-Paul Verkade weet precies wat er speelt bij ondernemers. Als risicomanager heeft hij veel oog voor verzuimpreventie. Want vaak kunnen kleine verbeteringen veel schade voorkomen. Een afspraak maken? Bel 06 558 81 588 of stuur een e-mail.

 

Risicomanager Hans van der Pauw is gespecialiseerd in inkomensverzekeringen, verzuimpreventie en employee benefits. Hij helpt u stap voor stap met een goede verzuimaanpak. In gesprek met Hans? Bel 06 231 39 466 of stuur een e-mail.