Inventarisverzekering

Inventarisverzekering

Met de inventarisverzekering zijn uw bezittingen verzekerd die niet voor verkoop bedoeld zijn. Het gaat om alle zakelijke spullen die niet vastzitten aan het pand. Zoals stoffering, meubelen en machines die je zakelijk gebruikt. De inventarisverzekering en voorraadverzekering worden vaak in één adem genoemd. De verzekeringen zijn zowel samen als los af te sluiten. 


Wat zijn de volgende stappen als u een offerte aanvraagt?

Wat is een inventarisverzekering?

Met de inventarisverzekering is uw inventaris verzekerd tegen zaken zoals storm, schade, brand of diefstal. Het gaat hierbij om de bezittingen en inventaris in uw bedrijfsgebouw waarop de inventarisverzekering van toepassing is.

Wat is het verschil tussen de inventarisverzekering en goederenverzekering?

Het belangrijkste verschil tussen de inventarisverzekering en de goederenverzekering is de spullen waar de verzekering op van toepassing is. De inventarisverzekering slaat op de spullen die niet voor verkoop bedoeld zijn, zoals kasten, bureaus en bureaustoelen.

De goederenverzekering vergoedt juist schade aan de spullen die onderdeel zijn van de voorraad. Dit gaat zowel om halffabricaten en grondstoffen, maar ook om eindproducten. VMD Koster adviseert u welke verzekering voor u van toepassing is: de inventarisverzekering, de voorraadverzekering of de combinatie (inventaris- en goederenverzekering).

Offerte aanvragen

Zakelijke inventarisverzekering ZZP

Voor de zzp'er is de inventaris zeer belangrijk. Voor elk bedrijf natuurlijk, maar als eenmanszaak bent u er extra van afhankelijk. Daarom is de inventarisverzekering dus ook zo belangrijk en één van de meest afgesloten bedrijfsverzekeringen door zzp’ers. De inventarisverzekering is snel geregeld en geeft een gerust gevoel.

Bent u ondernemer en zit een groot deel van uw inventaris vrijwel altijd in uw bedrijfsbus? Dan heeft u hiervoor een eigen vervoerverzekering nodig. Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek, zodat u altijd correct verzekerd bent.

Wat kost een inventarisverzekering?

Voor de inventarisverzekering is een verzekeringspremie verschuldigd. De exacte premie wordt onder andere berekend op basis van het maximaal te verzekeren bedrag, het eigen risico en de gekozen dekking. Onze adviseurs helpen u bij het samenstellen van de juiste verzekering.

De exacte premie vergelijken we graag voor u. Dit doen we op basis van uw persoonlijke bedrijfssituatie en aan de hand van het aanbod van diverse verzekeraars. Ontdek de beste inventarisverzekering bij VMD Koster: bel 0172 611 116 of vraag een offerte aan.

Offerte inventarisverzekering