Tips voor zakelijke verzekeringen vergelijken

Tips voor zakelijke verzekeringen vergelijken

Dinsdag 21 september 2021

Tips voor zakelijke verzekeringen vergelijken

Als eigenaar van een bedrijf ontkomt u er niet aan bedrijfsverzekeringen af te sluiten. Bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid, schade aan uw bezittingen en personeel. Maar u wilt wel de juiste dekking en een scherpe premie. Daarom gaat u zakelijke verzekeringen vergelijken. Wij geven u een paar tips voor u aan de slag gaat.

Offerte zakelijke verzekeringen

Hoe kunt u zakelijke verzekeringen vergelijken?

Er zijn twee mogelijkheden voor zakelijke verzekeringen vergelijken: u gaat zelf op onderzoek uit of u schakelt een onafhankelijk verzekeringsadviseur in. Kiest u voor de tweede optie, dan doet de adviseur al het werk voor u. Er wordt een marktverkenning gemaakt en offertes aangevraagd. De verschillen tussen de aanbieders worden overzichtelijk aan u gepresenteerd zodat u een keuze kunt maken Voor de meeste ondernemers zijn verzekeringen niet iets waar ze graag mee bezig zijn. Een onafhankelijk adviseur bespaart tijd en energie die u liever ergens anders voor gebruikt.

Tip: begin met een risico-inventarisatie

Door met een risico-inventarisatie te starten, krijgt u een helder beeld van de risico’s waarvoor een verzekering nodig is. Uw activiteiten, uw werkplek, uw bedrijfsmiddelen en uw personeel zijn allemaal van invloed. Zodra de bedrijfsrisico’s goed in beeld zijn, kunt u daar de geschikte verzekeringen bij vinden.

Tip: betaal niet te veel

Niemand vindt het leuk om geld uit te geven aan verzekeringen. Door zakelijke verzekeringen van verschillende aanbieders te vergelijken, krijgt u inzicht in de verschillende premies. Zorg er ook voor dat de verzekeringen goed op elkaar aansluiten en er dus geen overlapping is in de dekking. Want te veel verzekerd zijn is ook zonde. Door te vergelijken en op te letten op dubbele dekkingen betaalt u nooit te veel

Tip: maar kijk ook niet alleen naar de premie

Hoe minder u moet betalen, hoe beter. Dat snappen wij natuurlijk ook. Maar een lage premie kan ook een indicatie zijn van een beperkte dekking of zeer strenge voorwaarden. Als een verzekering bij schade niets of slechts een deel van de schade uitkeert, bent u verder van huis. De premie is een belangrijk punt bij zakelijke verzekeringen vergelijken, maar zeker niet het enige punt.

Tip: neem zoveel mogelijk verzekeraars mee in de vergelijking

Waarschijnlijk kent u bekende verzekeraars als Allianz, ASR en Nationale-Nederlanden. Deze verzekeraars nemen wij natuurlijk mee in ons advies. Maar wij kijken naar veel meer aanbieders, zoals AIG, Avéro Achmea, Hiscox en MS Amlin. Onze ervaring is dat de verschillen tussen verzekeraars soms heel groot zijn.

Wij vergelijken zakelijke verzekeringen voor u

Mogen wij voor u een marktverkenning maken? Uw voordelen zijn dan:

  • Verzekeringen die aansluiten bij uw risico’s
  • De juiste dekking tegen een zo scherp mogelijke premie
  • Polissen bij de beste verzekeraars
  • Een vaste risicomanager die u doorlopend adviseert

Vraag een vergelijking aan via onderstaand formulier of bel 0172 611 116 om direct in contact te komen met de specialisten van VMD Koster.