Autoverzekering met cascodekking voor een (iets) oudere auto?

Autoverzekering met cascodekking voor een (iets) oudere auto?

Woensdag 8 februari 2023

Autoverzekering met cascodekking voor een (iets) oudere auto?

Koos je bij het afsluiten van jouw autoverzekering om schade aan de eigen auto mee te verzekeren? Dan heb je naast de verplichte WA-verzekering ook een casco-dekking. Dit is ook wel bekend als de allriskdekking. Als de auto acht jaar of ouder is, is deze dekking mogelijk te uitgebreid.

Wat is de dekking Casco?

Met casco bedoelen verzekeraars de auto. Met casco-dekking wordt ook schade aan de eigen auto vergoed wanneer je zelf de veroorzaker bent. Bovendien ben je onder andere ook verzekerd tegen vandalisme en diefstal.

Is de casco-dekking nog steeds nodig?

Het is natuurlijk prettig dat de verzekering voor de schade opdraait als je per ongeluk tegen een paaltje rijdt, maar daar betaal je ook voor. Als jouw auto acht jaar of ouder is, raden wij je aan te overwegen of de casco-dekking nog steeds passend is. De kosten van deze dekking zijn redelijk hoog, terwijl de auto waarschijnlijk minder waard is geworden. Het kan verstandiger zijn de dekking te beperken naar beperkt casco.

Beperkt casco (of mini casco)

Bij de dekking WA met beperkt casco is schade door diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel of een aanrijding met een dier ook gedekt. Schade die je zelf veroorzaakt is niet gedekt. Zie voor de duidelijkheid onderstaande tabel.

Dekking WA WA + beperkt casco WA + casco
Schade aan anderen
Ruitschade
Brand, storm en natuur
Diefstal en inbraak
Aanrijding en vandalisme

Maatwerk voor je autoverzekering

Is een casco-dekking voor een oudere auto altijd overbodig? Nee. Het kan best zijn dat je langer kiest voor meer zekerheid. De premies worden berekend op basis van veel factoren. Het verschil tussen de verschillende dekkingen hoeft niet groot te zijn. Zo kan het toch interessant zijn om voor een ruimere dekking te kiezen.

Een andere reden om een ruimere dekking aan te houden is wanneer er niet veel geld achter de hand is voor vervanging van de auto bij totaal verlies. Of wanneer er nog een lening is op de auto die nog niet geheel is afbetaald. En als de dagwaarde van de auto nog steeds erg hoog is, kan dat in combinatie met een hoog aantal opgebouwde schade vrije jaren een gunstigere premie geven.

Persoonlijk advies

Wil je persoonlijk advies over de autoverzekering? Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Bel 0172 611 116 of vul het offerteformulier voor de autoverzekering in.

Offerte autoverzekering