Autoverzekering met cascodekking voor een (iets) oudere auto?

Autoverzekering met cascodekking voor een (iets) oudere auto?

Vrijdag 6 maart 2020

Autoverzekering met cascodekking voor een (iets) oudere auto?

Koos u bij het afsluiten van uw autoverzekering om schade aan uw eigen auto mee te verzekeren. Dat betekent dat u naast de verplichte WA-verzekering ook een casco-dekking heeft, ook wel beter bekend als de allriskdekking. Als uw auto acht jaar of ouder is, is deze dekking mogelijk te uitgebreid.

Wat is de dekking Casco?

Met casco bedoelen verzekeraars uw auto. Met casco-dekking wordt ook schade aan uw eigen auto vergoed wanneer u zelf de veroorzaker bent. Bovendien bent u onder andere ook verzekerd tegen vandalisme en diefstal.

Is de casco-dekking nog steeds nodig?

Het is natuurlijk prettig dat uw verzekering voor de schade opdraait als u per ongeluk tegen een paaltje rijdt, maar daar betaalt u ook voor. Als uw auto acht jaar of ouder is, raden wij u aan te overwegen of de casco-dekking nog steeds passend is. De kosten van deze dekking zijn redelijk hoog, terwijl uw auto waarschijnlijk minder waard is geworden. Het kan verstandiger zijn de dekking te beperken naar beperkt casco.

Beperkt casco (of mini casco)

Bij de dekking WA met beperkt casco is schade door diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel of een aanrijding met een dier ook gedekt. Schade die u zelf veroorzaakt is niet gedekt. Zie voor de duidelijkheid onderstaande tabel.

Dekking WA WA + beperkt casco WA + casco
Schade aan anderen
Ruitschade
Brand, storm en natuur
Diefstal en inbraak
Aanrijding en vandalisme

Maatwerk voor uw autoverzekering

Is een casco-dekking voor een oudere auto altijd overbodig? Nee. Het kan best zijn dat u langer kiest voor meer zekerheid. De premies berekenen wij op basis van veel factoren. Het verschil tussen de verschillende dekkingen hoeft niet groot te zijn. Zo kan het toch interessant zijn om voor een ruimere dekking te kiezen.

Een andere reden om een ruimere dekking aan te houden is wanneer er niet veel geld achter de hand is voor vervanging van de auto bij totaal verlies. Of wanneer er nog een lening is op de auto die nog niet geheel is afbetaald. En als de dagwaarde van de auto nog steeds erg hoog is, kan dat in combinatie met een hoog aantal opgebouwde schade vrije jaren een gunstigere premie geven.

Contact voor advies over uw autoverzekering

Wilt u persoonlijk advies over uw autoverzekering? Mijn collega's en ik adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Bel 0172 611 116 of vul het offerteformulier voor de autoverzekering in.

Offerte autoverzekering