Menu
 • en_EN, us_EN
 • nl_NL

Helder over kosten voor pensioenadvies

VMD Koster heeft als onafhankelijk adviseur jaren geleden al gekozen voor een beloning op urendeclaratie of een vaste vooraf besproken vergoeding.  Het doel is om een volledig en onafhankelijk pensioenadvies te geven. Dit heldere advies op het gebied van ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen geeft u als werkgever (en uw werknemers) inzicht in de mogelijkheden en de te maken keuzes.

Offerte pensioenadvies aanvragen

Gratis pensioenadvies bestaat niet 

Gratis pensioenadvies is iets wat nooit heeft bestaan. Net zo min als de gratis telefoon bij een telefoonabonnement. Het abonnement is namelijk goedkoper zonder het "gratis" toestel.

Kosten van een pensioenregeling

Een pensioenregeling kost u als werkgever al gauw tussen de 10% en 15% van de loonsom. Het niet goed afstemmen van de pensioenregeling op de behoeften en wetgeving kan voor de werkgever een aanzienlijk financieel risico betekenen.

De werkwijze van VMD Koster

Bij het formuleren van een opdracht is het doel een integer advies tegen een scherp tarief te geven. Hiermee kunt u uw doel verwezenlijken of uw vragen laten beantwoorden. Door de jarenlange ervaring kunnen wij sneller dan gemiddeld een opdracht afronden. Het kan hierbij gaan om een verzekerde regeling maar ook om een bedrijfstakpensioenfonds.

U wordt stap voor stap begeleid in het pensioen adviestraject en u krijgt voldoende informatie om zelf keuzes te maken. Alle advisering wordt gedaan conform de richtlijnen zoals uitgevaardigd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Vrijblijvend kennismakingsgesprek over de pensioenregeling van uw bedrijf

Om u kennis te laten maken met onze dienstverlening beginnen wij vrijwel altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Dit gesprek is op kosten van VMD Koster. Het doel is om de opdracht helder te krijgen en te kijken of er wederzijds vertrouwen is.

Wilt u een afspraak maken met onze pensioenadviseurs?

Wilt u er zeker van zijn dat de pensioenregeling van uw bedrijf de best mogelijke optie is? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek met één van onze pensioenadviseurs. Bel ons op 0172 611 116 of vraag een pensioenofferte aan.

Pensioenofferte

Helder over kosten pensioenadvies

Veelgestelde vragen

Met hoeveel aanbieders van collectief pensioen doet VMD Koster zaken?

De collectieve pensioenregeling van uw bedrijf kan bij meer dan 10 aanbieders ondergebracht worden. Wij begeleiden u bij het maken van de keuze voor de beste passende aanbieder.

 • ABN Amro PPI
 • Aegon
 • Aegon PPI
 • Allianz
 • ASR
 • Avéro/Centraal Beheer Achmea
 • Be Frank
 • Brand New Day
 • De Amersfoortse
 • Delta Lloyd/Ohra
 • Lifesight PPI
 • Nationale Nederlanden
 • Nationale Nederlanden PPI
 • Scildon
 • Zwitserleven
 • Zwitserleven PPI

Kan VMD Koster ook een Ondernemingsraad met pensioenadvies bijstaan?

Ja, wij zijn gespecialiseerd in pensioenadvies en helpen zowel de ondernemingsraad als de werkgever. Ons uitgangspunt is een coöperatieve instelling waarbij wel de belangen van de werknemers in ogenschouw worden gehouden.

Wat moet ik mijn werknemers over pensioen vertellen?

Pensioencommunicatie is steeds belangrijker. U kunt dit zelf verzorgen, maar het is ook mogelijk dat wij dit voor u doen. Het kan door middel van een personeelspresentatie of individuele deelnemersgesprekken. In deze individuele deelnemers gesprekken wordt niet alleen aandacht geschonken aan het pensioen, maar ook gekeken naar de aansluiting van de privé situatie.

Pensioencommunicatie kunt u afnemen op afroep of tegen een vaste vergoeding per medewerker. Meer weten over de dienstverlening van VMD KOSTER? Bezoek de pagina over pensioenadvies voor bedrijven met personeel of bel 0172 611 116 om een afspraak te maken.

Hoe werkt het beheer van een pensioenregeling?

Bij VMD KOSTER heeft u de keuze uit vijf pakketten voor het beheer van de pensioenregeling. Welke keuzemogelijkheden heeft u?

 • U kunt kiezen om de mutaties zelf rechtstreeks door te geven en te controleren.
 • U kunt er ook voor kiezen om dit door ons te laten doen.
 • Daarnaast kiest u voor met of zonder periodieke deelnemersgesprekken.

Kan ik van een middelloonregeling naar een beschikbare premieregeling overstappen?

Ja, dat kan. Echter het is van belang dat er gekeken wordt naar de gevolgen en eventuele versoberingen zullen gecompenseerd moeten worden. Daarbij moeten werknemer en werkgever zich als goed werknemer en goed werkgever opstellen.

VMD Koster maakt inzichtelijk wat de gevolgen zijn en helpt u bij het vast stellen van de communicatie. Uiteindelijk zal de werknemer en partner van de werknemer moeten instemmen voor een dergelijke wijziging.

Een afspraak maken met de pensioenadviseurs van VMD Koster

Kan ik de pensioenregeling van mijn werknemers wijzigen of stoppen?

Ja, dat kan. Echter het is van belang dat er gekeken wordt naar de gevolgen en eventuele versoberingen zullen gecompenseerd moeten worden. Bij het stoppen van een pensioenregeling zal ook gekeken moeten worden of de werknemers zich privé kunnen verzekeren.

In een dergelijk traject moeten werknemer en werkgever zich als goed werknemer en goed werkgever opstellen. VMD KOSTER maakt inzichtelijk wat de gevolgen zijn en helpt u bij het vast stellen van de communicatie. Uiteindelijk zal de werknemer en partner van de werknemer moeten instemmen voor een dergelijke wijziging.

Wijzigen of stoppen pensioenregeling

Hoe weet ik of er sprake is van een verplicht bedrijfstak pensioenfonds (BPF) of CAO?

Elke werkgever wordt geacht de wet te kennen en daarmee ook of er sprake is van een verplicht pensioenfonds of CAO. Indien een werkgever zich niet aan de regels houdt dan wordt er een enorm financieel risico genomen. De pensioenpremie kan namelijk door middel van hoofdelijke aansprakelijkheid geïnd worden bij de ondernemer!

Bij de beoordeling van een mogelijke verplichtstelling moet gekeken worden naar de werkelijke werkzaamheden binnen een bedrijf en dus niet naar de KvK omschrijving, SBI code of sectorindeling. VMD KOSTER helpt u (samen met uw accountant) bij het identificeren van mogelijke verplichte pensioenfondsen en CAO's.

Let op! Het komt steeds vaker voor dat pensioenfondsen actief zijn in het vinden van verplicht gestelde bedrijven. Voorkomen is dus beter dan genezen!

Wat is de AOW-franchise?

Een AOW-franchise is een drempelbedrag in de pensioenregeling waarover geen pensioen wordt opgebouwd omdat men van de veronderstelling uitgaat dat dit bedrag te zijner tijd vanuit de AOW wordt uitgekeerd.

De Wet fiscale behandeling van pensioenen schrijft voor dat in het pensioenreglement een minimale AOW-franchise moet worden ingebouwd omdat over een gedeelte van het salaris dubbel pensioen wordt opgebouwd.

Fiscale en sociale cijfers 2017
Ga naar alle veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Jan Zwiers
Duidelijk en no nonsense pensioenadvies.
Alle specialisten
Marco van Bostelen

Marco van Bostelen

pensioenadviseur

0172 611 116

Het is de kunst er op het juiste moment voor je klant te zijn.
Alle specialisten
Edgar Gilijamse

Edgar Gilijamse

pensioenadviseur

06 558 91 336

De best passende pensioenregeling en heldere communicatie, zowel voor het bedrijf als de medewerkers. Dat is waar wij voor gaan!
Alle specialisten