Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt vaak afgekort als AVB en staat voor aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht voor ondernemers, maar is eigenlijk altijd aan te raden. U bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor wat er binnen uw organisatie gebeurt. Daarnaast stellen veel opdrachtgevers zo’n verzekering ook als eis.

Vraagt u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan bij ons? Dan zorgen onze risicomanagers voor een passende verzekering tegen de scherpste premie. 

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die door toedoen van uw bedrijf en/of werknemers is veroorzaakt. Dit kan zowel letselschade bij personen zijn als materiële schade. Indien u aansprakelijk wordt gesteld voor geleden schade en de kosten die daaruit volgen, wordt dit gedekt door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het is dus een specifieke aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. De polis, voorwaarden en kosten worden afgestemd op de rechtsvorm, branche en omvang van het bedrijf.

Verschil bedrijfsaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid

Er ontstaat vaak verwarring tussen de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het gaat beide duidelijk over aansprakelijkheid, maar schade door beroepsfouten zijn niet gedekt door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Beroepsfouten zijn bijvoorbeeld een verkeerd advies, rekenfout of het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie. Voor beide soorten aansprakelijkheid moet dus een aparte verzekering afgesloten worden. 

Wat dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een belangrijke afweging in het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is natuurlijk wát er nou echt vergoed wordt. Indien er aanspraak wordt gemaakt op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wil je zeker weten dat de schade ook echt gedekt wordt. De exacte details en maximale bedragen verschillen per verzekeraar en polis. Grofweg vergoedt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de geleden schade aan personen, spullen en gebouwen. Opzettelijk toegebrachte schade is hierin niet verzekerd.

Schade komt altijd uit onverwachte hoek, bijvoorbeeld omdat een werknemer schade maakt bij een klant of omdat een verkocht product achteraf niet aan de veiligheidseisen voldoet. Om die reden is het prettig als u hiervoor verzekerd bent.

Maar hoe beoordeelt u dan of uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aansluit bij uw bedrijfsvoering en aansluit op het moment dat u een beroep doet op de verzekering? Bij VMD Koster helpen we u onafhankelijk in het kiezen van de juiste polis en verzekeraar. Een goede risicoanalyse staat hier aan de basis. Uit ervaring weten we waar de gevaren liggen per branche en wat voor bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering daar bij aansluit, zodat de verzekering de dekking heeft die nodig is.

Offerte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering  

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft zekerheid. Zoals gezegd komt schade altijd op een onverwacht moment en uit onverwachte hoek. Aangezien uw liquide middelen hier niet op ingesteld zijn en u geen verrassingen wilt, is het verstandig om u in te dekken met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zijn er veel opdrachtgevers die er exact zo over denken. Zij gaan niet in zee met bedrijven die geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebben. Simpel gezegd heeft u met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering veel meer zekerheid. Voor een vaste lage premie bent u verzekerd tegen aansprakelijkheidsclaims. En deze claims kunnen hoog oplopen, zeker bij letsel. Met deze verzekering geeft u ook zekerheid aan uw opdrachtgevers, leveranciers en eigen klanten.

Kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is maatwerk. Dit hangt onder andere af van de omvang van het bedrijf, mogelijke risico’s en hoeveelheid personeel. Er is dus geen vast bedrag op te plakken. Natuurlijk wilt u niet te veel betalen en u wilt zich enkel verzekeren tegen relevante risico’s. VMD Koster ondersteunt u daarom met onafhankelijk advies en het voorkomen van onnodige kosten.  

Wat is de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die past bij uw bedrijf en waarbij de polis is gekozen aan de hand van een risicoanalyse. De beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gaat daarom hand in hand met onafhankelijk en professioneel advies van VMD Koster. 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp 

Voor zzp’ers is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een zeer belangrijke afweging. Schades overstijgen de omzet van een zzp’er namelijk al zeer snel. Daarnaast zijn zzp’ers meestal rechtsvormen met persoonlijke aansprakelijkheid, wat betekent dat zij in geval van schade of faillissement ook privé aansprakelijk zijn en er dus ook beslag gelegd kan worden op privébezittingen. Om problemen te voorkomen in geval van een schade waarvoor u als zzp’ers aansprakelijk gesteld wordt is het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zeker aan te raden.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij VMD Koster

Zoals u leest is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering één van de meest belangrijke en vaakst afgesloten verzekeringen. Onze specialisten op het gebied van risicobeheer gaan graag met u in gesprek. Samen met u bekijken welke risico’s u loopt en of u die kunt dragen. Als een verzekering verstandig is, adviseren wij u daarover. Bel voor een afspraak naar 0172 611 116. Of vraag direct een offerte aan door het offerteformulier bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering in te vullen. Daarmee geeft u de belangrijkste gegevens aan ons door. Wij nemen na ontvangst binnen één werkdag contact met u op. 

Offerte aanvragen  

 

Andere zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen

Bent u op zoek naar een andere bedrijfsverzekering, kijk dan bij ons overzicht van alle bedrijfsverzekeringen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering advied van VMD Koster

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Robbert-Paul Verkade
Ondernemen is topsport, en daar hoort een goede begeleiding bij. Samen risico’s elimineren om optimaal te presteren: daar ga ik voor met mijn klanten.
Alle specialisten
Hans van der Pauw
Elke onderneming is uniek, daar hoort maatwerk bij. Dit kunnen wij voor je verzorgen.
Alle specialisten