Cyberverzekering

Cyberverzekering: alles wat u moet weten

Een cyberverzekering is tegenwoordig de norm voor elke ondernemer. Want iedere organisatie wordt bedreigd door phishing, hacks, ransomware en andere vormen van cybercriminaliteit. Met een goede cyberverzekering is uw financiële schade gedekt als u slachtoffer wordt van een cyberaanval. Ook bent u daarna snel weer aan het werk en volledig operationeel. Daarnaast is er ook aandacht voor preventie, zodat u de risico’s op een cyberincident verkleint.

Offerte cyberverzekering

Wat doen wij voor u als u een offerte voor de cyberverzekering aanvraagt?

Met ons heldere stappenplan bent u altijd verzekerd van het beste, objectieve advies voor de scherpste prijs.

Wat is een cyberverzekering?

Waar cyberrisico’s 5 jaar geleden nog incidenteel verzekerd werden, is een cyberverzekering tegenwoordig de norm. Cybercrime is aan de orde van de dag en de gevolgen zijn vaak groot. Met een cyberverzekering, ook wel cyber risk verzekering genoemd, heeft u dekking tegen de kosten die voortvloeien uit de op uw onderneming gerichte cybercriminaliteit.

Welke kosten dekt een cyber risk verzekering?

Een cyberverzekering dekt grofweg drie soorten kosten. We onderscheiden:

  • Aansprakelijkheid
  • Eigen schade
  • Crisismanagement

Professionele ondersteuning bij een cyberaanval

Het internet heeft geen openingstijden. Er zijn daarom verschillende experts 24/7 beschikbaar om uw incident zo snel mogelijk op te lossen. Of het nu een forensisch specialist, een pr-adviseur, jurist of ICT’er is: ze staan voor u klaar om problemen op te lossen en schade te beperken.

Wat kost een cyberverzekering?

Wat een cyberverzekering kost, is maatwerk. De premie is gebaseerd op uw omzet, uw activiteiten en de dekking die u kiest. Vaak wordt de premie van de cyberverzekering te hoog ingeschat. De kosten van de cyberverzekering vallen sowieso in het niet bij de kosten van een schade. Wij helpen u met de keuze voor de juiste verzekering en dekking. Als onafhankelijk adviseur is VMD Koster niet gebonden aan één verzekeraar, maar vergelijken wij alle aanbieders die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen. Zo weet u zeker dat u een passende cyberverzekering afsluit en niet te veel betaalt.

Cyberverzekering offerte aanvragen

Cyberverzekering zakelijk

We krijgen vaak de vraag over verschil van een cyberverzekering voor zakelijk en privégebruikers. De cyberverzekeringen die wij aanbieden zijn volledig ontwikkeld voor de zakelijke markt. Juist ondernemers zijn steeds vaker slachtoffer van cybercrime en de schade is vaak gigantisch. Het gaat daarbij niet alleen om het dekken van kosten, maar ook de bedrijfscontinuïteit bewaken en het verkorten van downtime van processen. We begrijpen hoe belangrijk de bedrijfsprocessen zijn. Doe daarom samen met ons een risicoscan en krijg inzicht in de dekking van een cyberverzekering, maar ook waar u het risico kunt verkleinen.

Outsourcing en de cyberverzekering

Ook bij outsourcing blijft u zelf verantwoordelijk voor de integriteit en de beveiliging van de verzamelde gegevens, ongeacht of een en ander is uitbesteed. Cyberrisico’s via outsourcing zijn daarom ook verzekerbaar. Het is een misvatting dat een extern IT-bedrijf alle klappen voor u opvangt en de schade ook wel oppakt. In het contract met uw IT-provider wordt de aansprakelijkheid beperkt.

Cyberverzekering afsluiten

Een cyberverzekering sluit u eenvoudig af bij VMD Koster. Onafhankelijk advies voor de scherpste premie, daar staan we voor. Aan de hand van onze risicoanalyse en marktverkenning krijgt u een voorstel voor de beste cyberverzekering passend bij uw bedrijfsvoering. Wilt u de verzekering afsluiten? Wij regelen de aanvraag voor u. Bel daarom direct naar 0172 611 116 of vraag vandaag nog een vrijblijvende cyberverzekering offerte aan.

Offerte cyberverzekering

 

Maak kennis met onze specialisten

Risicomanager Hans van der Pauw helpt uw organisatie met het in kaart brengen en aanpakken van alle cyberrisico's. In gesprek met Hans? Bel 06 231 39 466 of stuur een e-mail.

Robbert-Paul Verkade weet precies wat er speelt bij ondernemers. Hij adviseert u over de beste oplossingen voor cyber risks, ook op het gebied van preventie. Een afspraak maken? Bel 06 480 17 804 of stuur een e-mail.

Menno Sombroek helpt uw organisatie graag met risicobeheer. Cyber- en aansprakelijkheidsrisico's nemen alsmaar toe, dat betekent dat een proactieve houding noodzakelijk is. Bel 06 83 60 85 69 of stuur een e-mail om met Menno in gesprek te gaan.

 

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Robbert-Paul Verkade
Ondernemen is topsport, en daar hoort een goede begeleiding bij. Samen risico’s elimineren om optimaal te presteren: daar ga ik voor met mijn klanten.
Alle specialisten
Hans van der Pauw
Elke onderneming is uniek, daar hoort maatwerk bij. Dit kunnen wij voor je verzorgen.
Alle specialisten
Menno Sombroek
Om de continuïteit van jouw onderneming te waarborgen, is het belangrijk om bewuste keuzes te maken. Mijn collega's en ik helpen je daarbij.
Alle specialisten