Advies over stormschade

Advies over stormschade

Dinsdag 11 februari 2020

Advies over stormschade

Zoals verwacht heeft de storm Ciara, die afgelopen dagen over Nederland raasde, op veel plaatsen voor schade gezorgd. Ook volgend weekend hebben we in Nederland onstuimig weer. Zijn door de storm dakpannen van uw dak gevallen, is uw schutting omgewaaid, of heeft u een andere schade? Dan staan wij voor u klaar om de schade goed en snel af te handelen. Bel 0172 611 116 om af te stemmen welke stappen u het beste kunt nemen. In deze blog krijgt u alvast wat tips.

De schade vastleggen

Zorg dat u alles goed vastlegt met foto’s. Moet u zelf reparatiewerkzaamheden verrichten, hou dan het aantal gewerkte uren bij. Lever bij een schademelding ook altijd aankoopnota’s aan en eventueel de offerte voor de herstelwerkzaamheden.

Verdere schade voorkomen

  • Laat schade aan daken en ruiten zo snel mogelijk herstellen. Als noodoplossing kan de schade tijdelijk afgedekt worden met een afdekzeil.
  • Laat de dakbedekking inspecteren en zet losliggende dakpannen vast.
  • Let op lekkagesporen onder het dak, zoals verkleuringen of doorhangende plafondplaten. Door tijdige signalering wordt erger voorkomen.
  • Staat de schutting scheef? Stut deze dan met stevige palen totdat deze vervangen wordt.

Meer informatie over stormschade

In het artikel Stormschade en uw verzekering leest u wanneer we spreken van stormschade. Ook beschrijven we welke schade gedekt is en bij welke verzekering. Voor persoonlijk advies kunt u bellen met ons schadeteam. U kunt de schade ook melden door een schadeformulier in te vullen via vmdkoster.nl/schade-melden