Goederenverzekering en voorraadverzekering

Goederenverzekering en voorraadverzekering

Goederenverzekering en voorraadverzekering

Met de goederenverzekering, ook wel voorraadverzekering genoemd, is uw bedrijfsvoorraad eindproducten en grondstoffen verzekerd. De bedrijfsvoorraad is vaak een groot deel van het bedrijfskapitaal. Daarnaast wisselt de actuele voorraadwaarde continu. Met een goede verzekering bent u optimaal gedekt, zodat u in geval van schade snel weer aan de slag bent. Het is daarom belangrijk goed verzekerd te zijn met de voorraadverzekering. 


Wat zijn de volgende stappen als u een offerte aanvraagt?

Wat is een goederenverzekering?

Een goederenverzekering is de verzekering die schade dekt aan alle goederen die onderdeel zijn van de voorraad. Dit gaat niet alleen om eindproducten, maar ook om grondstoffen en halffabricaten. Daarom wordt de goederenverzekering ook wel voorraadverzekering genoemd.

Daarnaast geldt voor de goederenverzekering dat de dagwaarde van uw voorraad sterk wisselt. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid voorraad die op een bepaald moment in het pand aanwezig is. Voor de goederen- of voorraadverzekering geldt dus een hoger risico op onderverzekering. Dit betekent dat het maximaal uit te keren bedrag bij schade mogelijk niet het verlies van de voorraadwaarde compenseert. Laat u hierover dus goed adviseren. 

Wat verzekert een voorraadverzekering?

Met deze verzekering is er dekking voor de goederen die fysiek aanwezig zijn in het bedrijfspand waar de voorraadverzekering op van toepassing is. Is er schade? Dan krijgt u een vergoeding voor het terugkopen van de producten. Als u producten met dezelfde eigenschappen en kwaliteit terugkoopt, krijgt u de marktwaarde vergoed. De marktwaarde bestaat uit de inkoopprijs plus eventuele leveringskosten. 

Schade aan uw inventaris is niet gedekt. Hiervoor heeft u een inventarisverzekering nodig. Het is ook mogelijk deze verzekeringen te combineren. Per verzekering kan het nog verschillen wat- en in welke situatie u verzekerd bent. Laat u daarom door ons adviseren aan de hand van een risicoanalyse.

Garantie tegen onderverzekering

Als wij u adviseren over de goederenverzekering, kijken we ook altijd naar het risico van onderverzekering. Vaak is een garantie tegen onderverzekering nodig vanwege de wisselende voorraadwaarde.

Offerte goederenverzekering

Goederen onderweg laten verzekeren?

Uw voorraad bevindt zich niet altijd in het pand. Wilt u de dat de voorraad ook onderweg verzekerd is, kijk dan naar onze transportverzekering.

Wat kost een voorraadverzekering?

Voor de voorraadverzekering betaalt u premie. De exacte premie hangt onder andere af van het maximaal te verzekeren bedrag. Hoe hoger de voorraadwaarde hoe hoger de verschuldigde premie. Het eigen risico voor de voorraadverzekering bepaalt u zelf. VMD Koster adviseert u over de risico’s en de passende dekking.

Goederenverzekering of voorraadverzekering afsluiten bij VMD Koster

Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de beste verzekering. Op basis van uw persoonlijke bedrijfssituatie kijken we ook naar de combinatie van een goederenverzekering met een inventarisverzekering. Bel 0172 611 116 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen