De uitkeringsduur van de bedrijfsschadeverzekering

De uitkeringsduur van de bedrijfsschadeverzekering

Donderdag 20 oktober 2022

De uitkeringsduur van de bedrijfsschadeverzekering

Als je bedrijf wordt getroffen door een calamiteit, komt het werk geheel of gedeeltelijk stil te liggen. Daardoor blijven inkomsten uit, terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen. De bedrijfsschadeverzekering vergoedt de vermindering van de brutowinst. Maar welke uitkeringsduur kan je het beste kiezen?

Waarom mag een bedrijfsschadeverzekering niet ontbreken?

Met deze verzekering kun je rekenen op een uitkering die de continuïteit van het bedrijf veilig stelt. De vaste kosten worden betaald terwijl jij je concentreert op de wederopbouw van je bedrijf. Het grootste deel van de ondernemingen is na brand niet meer in staat de bedrijfsvoering voort te zetten. De bedrijfsschadeverzekering voorkomt dat je ook tot die groep zal behoren. Zeker voor bedrijven die voor hun omzet sterk afhankelijk zijn van hun bedrijfsmiddelen is een bedrijfsschadeverzekering onmisbaar.

Hoe lang ontvang je een schade-uitkering?

De meeste bedrijfsschadeverzekeringen hebben een uitkeringstermijn van één jaar (52 weken). Deze termijn is echter steeds vaker onvoldoende. De herstelperiode voor jouw bedrijf kan namelijk langer zijn. Dit is vooraf natuurlijk moeilijk te zeggen, maar aan de hand van de bedrijfsmiddelen en activiteiten kunnen onze specialisten op het gebied van risicobeheer wel een goede inschatting maken.

Waar is de herstelperiode van afhankelijk?

De verwachte herstelperiode hangt bijvoorbeeld af van deze factoren:

  1. Opruimen en bouwrijp maken van schadelocatie
  2. Opnieuw aanvragen en verkrijgen van (bouw)vergunningen
  3. De periode die de herbouw in beslag neemt
  4. Herstel van ICT-systemen
  5. Levertijden van machines, inventaris en goederen
  6. Uitwijkmogelijkheden
  7. Mate van afhankelijkheid van afnemers en leveranciers
  8. Benodigde termijn om verloren marktaandeel terug te winnen

Waarom is een langere uitkeringsduur tegenwoordig vaak noodzakelijk?

Het tekort aan personeel in heel veel branches betekent dat het langer kan duren om na een grote schade weer verder te kunnen. Veel bouwbedrijven kampen niet alleen met te weinig personeel, maar ook met een tekort aan materialen. Een uitkeringsduur van 52 weken zal daarom vaak niet toereikend zijn om weer op volle kracht te kunnen draaien.

Wil je de uitkeringstermijn van deze verzekering wijzigen?

Gelukkig is het meestal mogelijk om tussentijds de uitkeringstermijn van de bedrijfsschadeverzekering te verlengen. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de premie, maar de extra premie valt vaak mee. Onze adviseurs bespreken de best passende dekking graag met je. Bel daarom 0172 611 116 of vraag een offerte aan zodat wij voor je aan het werk kunnen gaan.

Offerte bedrijfsschadeverzekering aanvragen