Zoon of dochter een eigen auto? Dan ook een eigen verzekering!

Zoon of dochter een eigen auto? Dan ook een eigen verzekering!

Donderdag 28 september 2023

Zoon of dochter een eigen auto? Dan ook een eigen verzekering!

Het lijkt soms een voordelige keuze: de auto van een kind op naam van een van de ouders verzekeren. Maar hier zitten flinke haken en ogen aan.

Verzekering zoon of dochter op naam van ouders

Als kind je auto verzekeren op naam van je ouders kan in theorie veel geld besparen. Want je ouders krijgen een gunstigere premie aangeboden omdat ze al meer rijervaring hebben. In de praktijk blijkt echter dat dit duur wordt betaald. Wanneer bij schade aan het licht komt dat de zoon of dochter de vaste bestuurder is, dan is er meestal geen dekking. Er komt dan geen schade-uitkering en de ouder moet als eigenaar van de auto zelf voor de kosten opdraaien. Open het artikel Autoverzekering op verkeerde naam heeft grote gevolgen voor een voorbeeld.

Zelf schadevrije jaren opbouwen

Is de auto in het bezit van een ouder, maar het kind de hoofdbestuurder? Dan moet de zoon of dochter op de polis genoemd worden als regelmatig bestuurders. De premie wordt dan op basis van de leeftijd van de zoon of dochter berekend. Voor jongeren ligt de verzekeringspremie hoger en we begrijpen dat dit vervelend is De premie ligt hoger, maar het voordeel is dat het kind zelf schadevrije jaren op kan bouwen. 

Verzekeringsnemer gelijk aan naam op het kentekenbewijs

Let er ook op dat de verzekeringsnemer gelijk moet zijn aan de eigenaar van de auto. De eigenaar is degene op wiens naam het kentekenbewijs staat. Dus als je zoon of dochter verzekeringsnemer wordt, dan moet ook het kentekenbewijs op naam van hem of haar gezet worden.

Autoverzekering voor jongeren

Koopt je zoon of dochter voor het eerst een auto? Dan ontdekt hij of zij waarschijnlijk al snel dat het afsluiten van een autoverzekering niet leuk is. Er is veel uitzoekwerk en de uitkomst valt tegen: een hoge premie. Dit kan ook anders. Als onafhankelijk adviseur nemen we je veel werk uit handen. En dankzij onze volmacht kunnen wij ook voor jongeren een autoverzekering met een scherpe premie bieden.

Advies over de autoverzekering

Wil je persoonlijk advies over de autoverzekering? Bel 0172 611 116 of vraag een vrijblijvende offerte aan via deze website.

Offerte autoverzekering