Winst voor uw bedrijf met de quickscan risico’s en verzekeringen

Winst voor uw bedrijf met de quickscan risico’s en verzekeringen

Maandag 4 januari 2021

Welke winst behaalt uw bedrijf met de quickscan risico’s en verzekeringen?

Uw onderneming goed verzekeren begint met een goede risicoanalyse. Vervolgens kunt u beginnen met risicomanagement. Welke risico’s loop ik? Welke risico’s kan ik zelf dragen? En voor welke risico’s moet een verzekering afgesloten worden. Voor deze verzekeringen hebben wij een quickscan ontwikkeld.

Second opinion van uw zakelijke verzekeringen

Bij ondernemingen wordt het risicomanagement voor een groot deel uitbesteed, bijvoorbeeld aan de verzekeringsadviseur. Om te voorkomen dat werk dubbel wordt uitgevoerd, bieden wij een second opinion aan in de vorm van de quickscan. Daarbij maken wij een benchmark van uw bestaande verzekeringen.

Risico- en verzekeringsoverzicht

Na een gesprek met een adviseur van VMD Koster volgt een analyse van de verzekeringen. Vervolgens krijgt u een heldere rapportage met een risico- en verzekeringsoverzicht. Daarin kijken wij naar deze onderdelen:

  • Aansprakelijkheid
  • Bezittingen en vermogen
  • Vervoer
  • Inkomen

Per onderdeel kijken we naar de aanwezige verzekeringen, maar ook naar de verzekeringen die ontbreken. Als een verzekering niet nodig is, geven we dat ook aan. We bekijken zowel de dekking als de premie.

Wat levert de quickscan op?

U krijgt van ons een overzichtelijke rapportage van de bestaande verzekeringen. Met behulp van een stoplichtmodel ziet u direct of iets goed geregeld is (groen), er ruimte is voor verbetering (oranje) of er direct aanpassingen gedaan moeten worden (rood).

De quickscan eindigt met een financiële paragraaf met een marktverkenning van de lopende verzekeringen. Van de risico’s voordeliger of tegen betere voorwaarden verzekerd kunnen worden, krijgt u direct een premievoorstel. U ziet dus snel of en hoeveel u kunt besparen. De quickscan levert dus een beter verzekeringspakket op, óf  juist de bevestiging dat u goed zit.

Zijn er kosten verbonden aan de quickscan?

Een goede quickscan kan al snel een dag werk kosten. Wij factureren deze kosten niet, maar zien ze als een investering in de relatie. Wanneer u cliënt van ons kantoor wordt, dan werken we veelal op basis van een provisie. Wanneer dit niet passend is, kunnen we ook voor een verrichtingentarief werken of een beloning per uur afspreken.

Wat is de volgende stap nadat de scan is uitgevoerd?

Na de quickscan zijn er twee keuzes: u kunt besluiten geen cliënt van ons kantoor te worden of dat u ons de opdracht geeft om voortaan als adviseur voor de verzekeringen op te treden en de aanbevelingen uit te voeren.

Quickscan aanvragen

Bent u ook benieuwd of uw zakelijke verzekeringen verbeterd kunnen worden? En hoeveel kosten u dan bespaart? Vraag de vrijblijvende quickscan aan via het online formulier of neem telefonisch contact op met onze risicomanagers. Het telefoonnummer is 0172 611 116.

Quickscan van uw bedrijf aanvragen