Zorgverzekering

Advies bij keuze zorgverzekering

Een zorgverzekering is persoonlijk. Maar persoonlijke situaties kunnen veranderen. Daarom kun je ieder jaar opnieuw de dekking kiezen die bij jou past. Ook bepaal je zelf of je (volledige) keuzevrijheid wilt behouden. En verhoog je het eigen risico om uit te komen op een lagere premie?

Wil je advies over de (collectieve) zorgverzekering? Onze adviseurs zitten voor u klaar. Neem contact met ons op via info@vmdkoster.nl of bel 0172 611 116. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor uw zorgverzekering!

Vergelijken en aanvragen

Er zijn veel mogelijkheden die het niet overzichtelijker maken. Daarom kun je bij VMD Koster gebruik maken van een handige vergelijkingsmodule. Daarin worden een grote groep zorgverzekeraars waar wij mee samenwerken met elkaar vergeleken.

Vergelijken en aanvragen

Aanvullende informatie over de zorgverzekering

Keuvrijheid bij de basisverzekering

Met een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Als je kiest voor een naturapolis, krijg je alleen de volledige vergoeding als je gebruik maakt van de zorgaanbieders (bijvoorbeeld een ziekenhuis) die een contract hebben met jouw verzekeraar. Wat gebeurt er als je gebruik maakt van een zorgaanbieder die niet is gecontracteerd? Dan vergoedt de verzekeraar de kosten niet of slechts voor een deel. De naturapolis is daarom ook goedkoper dan de restitutiepolis, maar de keuzevrijheid is dus minder.

De afgelopen jaren bieden steeds minder verzekeraars restitutiepolissen aan. Ze worden vervangen door combinatiepolissen. Dit is een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis. Voor de meeste zorg is hierbij wel volledige keuzevrijheid, maar voor GGZ zorg en wijkverpleging niet.

De laatste variant is selectief, ook bekend als de budgetpolis. Dit is een beperkte variant op de naturapolis. De premie is laag, maar de keuzemogelijkheden zijn zeer beperkt. De kans is daardoor groot dat je voor niet-spoedeisende zorg niet altijd dichtbij terecht kunt.

Opletten bij de aanvullende zorgverzekering

Bedenk goed welke zorg je verwacht nodig te hebben en kijk vervolgens welke dekking daarbij past. Belangrijke onderwerpen voor veel mensen zijn brillen en lenzen, fysiotherapie, orthodontie en tandzorg.

  • Voor brillen en lenzen zijn de vergoedingen vaak voor een periode van twee of drie jaar. De bedragen lopen sterk uiteen, van een paar tientjes tot € 500. Als je een duurdere bril nodig hebt, verdient dit extra aandacht.
  • De dekking voor fysiotherapie kent meestal niet een vast bedrag, maar een vast aantal behandelingen. Bij een minder uitgebreide dekking gaat het vaak om 9 of 12 behandelingen per jaar. Bij de uitgebreidere aanvullende zorgverzekeringen om meer dan 20 of zelfs 100% van alle bezoeken.
  • Orthodontie is voor gezinnen met kinderen een heel belangrijke dekking. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de verzekering voor mensen tot 18 jaar en vanaf 18 jaar. Ook hier geldt het verzekerde bedrag vaak voor meer dan één jaar. Bij sommige verzekeraars geldt deze dekking zelfs pas vanaf het tweede jaar dat de verzekering loopt.
  • Ook de aanvullende dekking voor de tandzorg is belangrijk, maar dit is vaak makkelijker te vergelijken en kiezen. Voor tandzorg kies je namelijk een losse tandartsverzekering.

Korting op de aanvullende zorgverzekering

Wij hebben afspraken gemaakt waarvan jij profiteert. Bij VMD Koster kun je de zorgverzekering met korting aanvragen bij ONVZ en Zorg en Zekerheid.

Direct aanvragen

Opzeggen oude zorgverzekering

Je moet je oude zorgverzekering voor 1 januari 2024 opgezegd hebben. Als je niets doet, geldt het aanbod van je huidige verzekeraar. De verzekering loopt dan gewoon door. Als je een nieuwe verzekering aanvraagt, wordt de oude verzekering voor je opgezegd. 

Aanmelden nieuwe zorgverzekering

De nieuwe zorgverzekering moet vóór 1 februari 2024 afgesloten zijn. Met terugwerkende kracht is de ingangsdatum van de verzekering dan 1 januari 2024. Als je te laat bent met het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering, dan kun u een boete krijgen. Er geldt een acceptatieplicht voor het basispakket.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Jose van Leeuwen
Vakkundig, servicegericht en toegankelijk daar zit onze kracht.
Alle specialisten
Drifa Abou
Zeker weten dat je goed verzekerd bent én dat je niet te veel betaalt, daar help ik je graag bij!
Alle specialisten
Albert van de Put
Verzekeren is net zoals een intrigerende puzzel. Het is geweldig om de daadwerkelijke oplossing voor elkaar te krijgen.
Alle specialisten
Karin Verzuu
Ik zorg er graag voor dat je tevreden bent en blijft over jouw verzekeringen bij ons kantoor.
Alle specialisten
Annette Jongeleen
Ik hou ervan om mensen te helpen.
Alle specialisten
Wendy van Duijkeren
Nooit dubbel verzekerd, nooit te veel betalen en altijd kunnen rekenen op persoonlijk advies. Daar staan wij voor.
Alle specialisten
Wendy Stellaart
Nooit dubbel verzekerd, nooit te veel betalen en altijd kunnen rekenen op persoonlijk advies. Daar staan wij voor.
Alle specialisten
Roel Stoop
Zeker weten dat je goed verzekerd bent én dat je niet te veel betaalt, daar help ik je graag bij!
Alle specialisten