Verzuimverzekering

Verzuimverzekering voor uw bedrijf

Kan uw medewerker door ziekte niet werken? Dan moet u zijn loon in de eerste twee ziektejaren doorbetalen. Met een verzuimverzekering krijgt u een vergoeding voor de kosten van loondoorbetaling. Bij deze verzekeraars waar wij mee samenwerken is er veel aandacht voor preventie en re-integratie. Zo helpt de verzuimverzekering mee aan de verzuimaanpak.

Offerte verzuimverzekering

Onze werkwijze bij de verzuimscan

We beginnen met de verzuimscan. Daarbij kijken we bijvoorbeeld naar uw personeel en de verzuimcijfers. Ook bekijken we wat  uw verplichtingen zijn en wat u kunt doen om verzuim te beperken. Op basis van de verzuimscan komen wij tot een advies. Wat kunt u doen om de verzuimaanpak te verbeteren? Is een verzuimverzekering verstandig voor uw bedrijf? En zo ja: welke verzekering heeft het beste product met de scherpste premie?

Mogelijkheden ziekteverzuimverzekering

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het afsluiten van de verzuimverzekering. U kiest bijvoorbeeld zelf na hoeveel dagen verzuim u een uitkering krijgt. Ook kunt u zelf kiezen welke verzekeraar de beste ondersteuning biedt bij preventie en re-integratie. Wij helpen u bij onderstaande keuzes

  • Verzekerd percentage van het loon in het 1e en 2e jaar van ziekte
  • Stop Loss of conventioneel
  • Hoogte eigen risico
  • Werkgeverslasten
  • Verzekeraar

Verzuim beperken en voorkomen

Een langdurig zieke medewerker kost uw bedrijf veel geld. Het werk blijft liggen en u moet op zoek naar vervanging. Daardoor zijn de totale verzuimkosten een stuk hoger dan de loonkosten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de administratieve en wettelijke rompslomp waarmee u te maken krijgt. Daarom besteden wij ook veel aandacht aan preventie.

Deskundige ondersteuning is verplicht

Goede arbodienstverlening is net zo belangrijk als een passende ziekteverzuimverzekering. Buiten het belang voor het bedrijf (laag ziekteverzuim) en de medewerker (goede gezondheid) gelden namelijk ook verschillende verplichtingen. Wij bieden u een groot voordeel naast uw ziekteverzuimverzekering. U kunt namelijk profiteren van de arbodienstverlening van NLG Arbo.

Het verzuimrisico van uw organisatie

Wilt u een verzuimscan voor uw bedrijf? Maak een afspraak over ziekteverzuim via het contactformulier ziekteverzuim of bel 0172 611 116. Onze adviseurs gaan met u in gesprek over ziekteverzuim, preventie en re-integratie.

Contactformulier verzuimverzekering

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Robbert-Paul Verkade
Ondernemen is topsport, en daar hoort een goede begeleiding bij. Samen risico’s elimineren om optimaal te presteren: daar ga ik voor met mijn klanten.
Alle specialisten
Hans van der Pauw
Elke onderneming is uniek, daar hoort maatwerk bij. Dit kunnen wij voor u verzorgen.
Alle specialisten
Charlotte Stapper
Mijn collega's en ik geven advies over de juiste route om verzuim te beperken. Met de juiste maatregelen en verzekeringen verlaagt u de verzuimkosten en verhoogt u de duurzame inzetbaarheid.
Alle specialisten
Franklin Lek
Goed voorbereid zijn op tegenslag. Mijn collega's en ik, van VMD Koster Verzekeringen, ondersteunen u hier graag bij.
Alle specialisten