Dekking voor mobiele elektronica is beperkt op de inboedelverzekering

Dekking voor mobiele elektronica is beperkt op de inboedelverzekering

Donderdag 22 september 2022

Dekking voor mobiele elektronica is beperkt op de inboedelverzekering

Weet je of en hoe jouw mobiele elektronica verzekerd zijn? Vaak blijken er misverstanden te bestaan. De dekking op de inboedelverzekering wordt dan onder- of overschat. Daarom zet ik de feiten graag eens op een rij.

Hoge schadelast door mobiele elektronica, verzekeraars grijpen in

Enkele jaren geleden hebben alle inboedelverzekeraars wijzigingen doorgevoerd in hun productvoorwaarden. Dit deden ze om de stijgende schadelast van mobiele elektronica tegen te gaan. Uit recent onderzoek van een vergelijkingssite bleek dat Nederlanders slecht op de hoogte zijn van deze dekkingsbeperkingen.

Tablet laten vallen en het beeldscherm is kapot, is de schade dan gedekt?

Een beschadiging doordat de mobiele telefoon valt, is bij geen enkele verzekeraar meer gedekt met de basisdekking van de inboedelverzekering. Dit soort schades vallen alleen onder uitgebreidere dekkingen en dan nog niet bij elke verzekeraar. Hetzelfde geldt voor tablets en laptops. Laat je jouw iPad vallen en is het beeldscherm beschadigd? Dan is dit dus niet gedekt op de inboedelverzekering als er geen aanvullende dekking is gekozen.

Aparte dekking voor mobiele elektronica met dekking buiten het huis

Welke schade precies verzekerd is, hangt af van de verzekeraar en de dekking. Bij enkele verzekeraars zit de dekking standaard in de allriskverzekering van de inboedelverzekering. Bij de meeste verzekeraars waar wij mee samenwerken kan je een aanvullende dekking afsluiten voor mobiele elektronica. Het voordeel hiervan is dat er ook dekking is voor schade die buitenshuis ontstaat.

Advies mobiele elektronica verzekeren

Wil je weten hoe schade aan je smartphone, tablet of laptop nu gedekt is? Of ben je geïnteresseerd in de aanvullende dekking voor mobiele elektronica? Neem dan contact met ons op. Mijn collega’s en ik adviseren je graag. Bel 0172 611 116, plan online een afspraak in of stel je vraag via het contactformulier.

Afspraak maken voor telefonisch advies