Nieuwe bedrijfsactiviteiten betekenen ook nieuwe risico's

Nieuwe bedrijfsactiviteiten betekenen ook nieuwe risico's

Dinsdag 28 april 2020

Nieuwe bedrijfsactiviteiten betekenen ook nieuwe risico’s

Door het coronavirus kunnen veel bedrijven hun werkzaamheden niet of niet meer op dezelfde manier uitvoeren. Veel ondernemers hebben snel geschakeld en zijn met creatieve oplossingen gekomen. Restaurants die hun producten gaan bezorgen zijn het bekendste voorbeeld, maar ook in andere bedrijfstakken zien we veranderingen. Deze nieuwe bedrijfsactiviteiten brengen ook nieuwe risico's met zich mee.

Verzekerde hoedanigheid en nieuwe bedrijfsactiviteiten

Bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is de dekking gebaseerd op de verzekerde hoedanigheid. Voor schade door activiteiten of personen die niet passen bij de verzekerde hoedanigheid van het bedrijf, is er geen dekking. Als u nieuwe bedrijfsactiviteiten ontplooit, is het daarom belangrijk eerst uw verzekeringsadviseur te spreken.

Voorbeelden van nieuwe bedrijfsactiviteiten die altijd gemeld moeten worden

  • Als horecaondernemer gaat u ook maaltijden bezorgen
  • U gaat medewerkers uitlenen aan andere bedrijven
  • Producten uit de winkel worden vanaf nu bij de klanten thuis afgeleverd
  • Vrachtwagens of auto’s worden de komende tijd voor een ander doel ingezet
  • Uitwijken naar andere leveranciers, mogelijk heeft dit invloed op de goederentransportverzekering

Leegstaand bedrijfspand

Staat uw bedrijfspand nu tijdelijk leeg of heeft je pand nu een andere bestemming gekregen? Dit moet u altijd melden. Aan leegstaande panden wordt doorgaans minder aandacht besteed. Zo neemt het schaderisico toe.

Informeer uw verzekeringsadviseur!

Het is heel belangrijk dat u ons informeert als de bedrijfsactiviteiten wijzigen. Ook bij veranderingen in het gebruik van bedrijfsmiddelen zoals panden, inventaris en auto’s denken wij graag met u mee. Als het nodig is zorgen wij er dan voor dat uw verzekeringen aangepast worden. Bel voor telefonisch advies 0172 611 116 of vul het contactformulier in zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Contactformulier nieuwe bedrijfsactiviteiten