Geldige redenen om cyberrisico's niet te verzekeren?

Geldige redenen om cyberrisico's niet te verzekeren?

Dinsdag 4 januari 2022

Geldige redenen om cyberrisico's niet te verzekeren?

Het inbreken op de digitale bedrijfsvoering van ondernemers komt vaak voor, met grote schade tot gevolg. Het is een serieus probleem, maar nog steeds verzekeren de meeste bedrijven zich niet tegen dit risico met een cyberverzekering. Waarom niet?

Mijn bedrijf is geen doelwit

Cybercriminelen richten zich alleen maar op grote bedrijven, zoals banken en multinationals. Als kleiner bedrijf hoef ik niet te vrezen voor cybercriminelen.

Cybercriminelen zijn niet kritisch bij het selecteren van doelwitten. Iedereen die ook maar iets van geld heeft, is interessant. Dat hoeven echt geen tonnen of miljoenen te zijn. Onderzoeken telkens uit dat phishing, malware, virussen, ransomware, hacking en betalingsfraude regelmatig voorkomen bij mkb-bedrijven. En dan zijn er nog de gevaren van werken met privacygevoelige gegevens.

De impact van een cyberaanval is niet zo groot

We hebben een goede systeembeheerder en er zijn goede antivirusprogramma’s actief. Een cyberaanval zal weinig effect hebben.

Cybercriminelen zijn erg sterk in het ontdekken van beveiligingsproblemen. Daarom is 100% veilig zijn uitgesloten. En áls het mis gaat, kan het ook goed mis gaan. Na een geslaagde cyberaanval, maar ook door een menselijke fout of systeemfout, kan een bedrijf in één klap stil komen te liggen. Niemand kan meer bij zijn e-mail, de helpdesk is onbereikbaar, geen nieuwe orders kunnen worden geplaatst, en ga zo maar door. De kosten lopen snel op. En is er sprake van een datalek? Dan moet er gedegen onderzoek naar worden gedaan door experts, er moet gecommuniceerd worden naar alle betrokkenen. Ook is er vaak reputatieschade.

Een cyberverzekering kost te veel

De cyberverzekering heeft een omvangrijke dekking, maar is daardoor ook onbetaalbaar voor mijn bedrijf.

De premie voor de cyber verzekering is afhankelijk van het gekozen verzekerd bedrag en de omvang van uw bedrijf. Zo past de premie goed bij uw bedrijf en is deze verzekering ook voor kleinere bedrijven betaalbaar. Vraag een offerte aan en u zult zien dat de premie lager is dan verwacht.

Cyberverzekering offerte aanvragen