Schadeverzekering inzittenden betere keuze dan ongevallenverzekering inzittenden

Schadeverzekering inzittenden betere keuze dan ongevallenverzekering inzittenden

Dinsdag 25 januari 2022

Schadeverzekering inzittenden betere keuze dan ongevallenverzekering inzittenden

Heb je een autoverzekering? Waarschijnlijk heb je dan de afkortingen SVI en OVI wel eens gezien. Ze staan voor schadeverzekering inzittenden en ongevallenverzekering inzittenden. De aanvullende verzekeringen voor de autoverzekering lijken op elkaar, maar er zijn ook duidelijke verschillen. In dit artikel leggen we uit waarom wij de schadeverzekering inzittenden adviseren boven de ongevallenverzekering inzittenden.

Een vooraf vastgesteld bedrag of de daadwerkelijk geleden schade

Een ongevallen-inzittendenverzekering is een sommenverzekering. Dit betekent dat de uitkering wordt gebaseerd op vooraf vastgestelde bedragen. Als een inzittende van de verzekerde auto komt te overlijden of blijvende invaliditeit oploopt, volgt er een uitkering. Het gaat hier niet om een verzekering die de volledige schade vergoedt.

De schade-inzittendenverzekering is een schadeverzekering. De werkelijk geleden schade wordt vergoed. De schade-inzittendenverzekering keert uit ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval. Dus ook een schuldige bestuurder krijgt op grond van de schadeverzekering voor inzittenden zijn schade vergoed.

De verschillen tussen SVI en OVI op een rij

Schadeverzekering inzittenden Ongevallenverzekering inzittenden
Alle daadwerkelijke materiële schade en letselschade die is opgelopen bij het ongeval wordt uitgekeerd tot maximaal het verzekerde bedrag. Eenmalig uitkering van het afgesproken bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit (volledig of gedeeltelijk). Er is geen verband tussen het uitgekeerde bedrag en de werkelijk geleden schade.
Keert alleen uit als de schade niet wordt vergoed op een andere verzekering. Keert ook uit als de schade wordt vergoed op een andere verzekering.
Meestal is psychisch letsel meeverzekerd. Psychisch letsel wordt niet gedekt.

 

Advies over de autoverzekering

Twijfel je over de autoverzekering en aanvullende dekkingen? Onze adviseurs staan voor je klaar. Wij geven altijd onafhankelijk en helder advies. Ook kunnen we een vergelijking maken tussen verschillende verzekeraars. Daarmee weet je zeker dat je de juiste dekking krijgt voor de scherpste premie.

Advies autoverzekering