Schadeverzekering inzittenden of ongevallenverzekering inzittenden

Schadeverzekering inzittenden of ongevallenverzekering inzittenden

Dinsdag 16 april 2024

Schadeverzekering inzittenden betere keuze dan ongevallenverzekering inzittenden

Heb je een autoverzekering? Waarschijnlijk heb je dan de afkortingen SVI en OVI wel eens gezien. Ze staan voor schadeverzekering inzittenden en ongevallenverzekering inzittenden. De aanvullende verzekeringen voor de autoverzekering lijken op elkaar, maar er zijn ook duidelijke verschillen. In dit artikel leggen we uit waarom wij de schadeverzekering inzittenden adviseren boven de ongevallenverzekering inzittenden.

Een vooraf vastgesteld bedrag of de daadwerkelijk geleden schade

Een ongevallen-inzittendenverzekering is een sommenverzekering. Dit betekent dat de uitkering wordt gebaseerd op vooraf vastgestelde bedragen. Als een inzittende van de verzekerde auto komt te overlijden of blijvende invaliditeit oploopt, volgt er een uitkering. Het gaat hier niet om een verzekering die de volledige schade vergoedt.

De schade-inzittendenverzekering is een schadeverzekering. De werkelijk geleden schade wordt vergoed. Bij ernstig letsel is de uitkering waarschijnlijk hoger dan bij OVI.

De schade-inzittendenverzekering keert uit ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval. Dus ook een schuldige bestuurder krijgt op grond van de schadeverzekering voor inzittenden zijn schade vergoed.

 Verschil OVI en SVI

Advies over de autoverzekering

Twijfel je over de autoverzekering en aanvullende dekkingen? Onze adviseurs staan voor je klaar. Wij geven altijd onafhankelijk en helder advies. Ook kunnen we een vergelijking maken tussen verschillende verzekeraars. Daarmee weet je zeker dat je de juiste dekking krijgt voor de scherpste premie.

Advies autoverzekering