Bedrijfsgebouw verzekeren

Bedrijfsgebouw verzekeren

Gebouwenverzekering - Zakelijke opstalverzekering

Brand, storm en andere oorzaken kunnen schade aan uw bedrijfsgebouw veroorzaken. Daarom kiest u voor een goede gebouwenverzekering. Uw bedrijfsgebouw laat u eenvoudig verzekeren. Met onafhankelijk advies over de dekking en een scherpe premie kiest u natuurlijk voor VMD Koster.

De gebouwenverzekering is de tegenhanger van een particuliere opstalverzekering. Het wordt daarom wel eens zakelijke opstalverzekering genoemd, maar is dus een gebouwenverzekering waarmee bedrijfspanden verzekerd zijn.

Offerte bedrijfsgebouw verzekeren

Voordelen van een gebouwenverzekering afsluiten bij VMD Koster

U wilt de juiste dekking hebben voor uw bedrijfsgebouw. Dat betekent in geval van schade ook dat u voor een passend bedrag verzekerd bent om schade te laten herstellen of herbouwen. Bij VMD Koster krijgt u een risicoanalyse en onafhankelijk advies. Hieronder ziet u hoe wij na uw offerte-aanvraag te werk gaan.

Met ons heldere stappenplan bent u altijd verzekerd van het beste, objectieve advies voor de scherpste prijs. Plan daarom direct uw adviesgesprek in.

Wat is een opstalverzekering bedrijfspand?

De term opstalverzekering komt vanuit de particuliere markt en gaat over de woonhuisverzekering. Een bedrijfsgebouw is hierbij nooit (mee)verzekerd. Voor bedrijfsgebouwen wordt daarom wel gesproken van de opstalverzekering voor bedrijfspanden, beter bekend als de gebouwenverzekering.

Deze zakelijke opstalverzekering dekt de materiële schade aan uw bedrijfspand, zoals ontstaan door inbraak, storm, bliksem, vandalisme en meer. Schade aan uw inventaris valt hier niet onder. Dat wordt gedekt met de inventaris- en goederenverzekering.

Welke schade dekt de gebouwenverzekering?

De gebouwenverzekering vergoedt schade aan gebouwen inclusief bijgebouwen en terreinafscheidingen. Het gaat hier om schade ontstaan door brand, ontploffing, blikseminslag, storm, inbraak en aanrijding. Er is een extra uitgebreide waterschadedekking mogelijk. 

Let op: verzekeraars stellen eisen op het gebied van aan preventie. Bijvoorbeeld over, brandveiligheid. Wij adviseren u over deze eisen en zorgen er ook voor dat er geen onredelijke eisen op uw polis komen.

Gebouwenverzekering van VMD Koster

Wat kost een gebouwenverzekering?

Voor de gebouwenverzekering betaalt u een verzekeringspremie. De exacte premie is afhankelijk van de gekozen basisdekking, eventuele aanvullende dekkingen, het maximaal verzekerde bedrag en de omvang van uw bedrijfspanden. Als er bedrijfsactiviteiten met verhoogde risico’s zijn, kan dit ook invloed hebben op de premie. 

Is een gebouwenverzekering verplicht?

Een gebouwenverzekering is niet verplicht. Maar omdat in geval van schade de kosten snel oplopen is het zeer verstandig wel een gebouwenverzekering af te sluiten. De te betalen verzekeringspremie is dan ook verwaarloosbaar bij de kosten in geval van schade. 

Dient uw bedrijfspand als onderpand voor een lening? Dan wordt een gebouwenverzekering vaak verplicht gesteld door de leningverstrekker. 

Gebouwenverzekering afsluiten bij VMD Koster

U sluit uw gebouwenverzekering eenvoudig af bij VMD Koster. Onze risicomanagers nemen alle stappen met u door en begeleiden u naar de beste verzekering. Onafhankelijk advies voor de beste prijs. Neem contact op voor advies via 0172 611 116 of vraag direct een offerte aan.

Offerte gebouwenverzekering

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Menno Sombroek
Om de continuïteit van jouw onderneming te waarborgen, is het belangrijk om bewuste keuzes te maken. Mijn collega's en ik helpen je daarbij.
Alle specialisten
Hans van der Pauw
Elke onderneming is uniek, daar hoort maatwerk bij. Dit kunnen wij voor je verzorgen.
Alle specialisten
Arie van der Veer
Samen met u maken wij uw risico’s inzichtelijk en indien nodig zorgen we ervoor dat ze goed verzekerd zijn.
Alle specialisten
Robbert-Paul Verkade
Ondernemen is topsport, en daar hoort een goede begeleiding bij. Samen risico’s elimineren om optimaal te presteren: daar ga ik voor met mijn klanten.
Alle specialisten