Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Opstalverzekering voor uw bedrijfsgebouw

Brand en storm kunnen schade aan uw bedrijfsgebouw veroorzaken. Daarom kiest u voor een goede opstalverzekering voor bedrijfsgebouwen. Over de kosten van materiële schade hoeft u zich dan geen zorgen te maken. 

Contact opnemen 

Wat is verzekerd met de zakelijke opstalverzekering?

De bedrijfsgebouwenverzekering vergoedt schade aan gebouwen inclusief bijgebouwen en terreinafscheidingen ontstaan door brand, ontploffing, blikseminslag en storm, inbraak en aanrijding. Er is een extra uitgebreide waterschadedekking mogelijk. 

Risicobeheer en preventie

Een goede verzekering is belangrijk, maar schadepreventie is dat eigenlijk nog meer. Daarom is dit een belangrijk aandachtspunt. Voor bedrijven met een grote vastgoedportefeuille bieden wij ook de mogelijkheid van een unieke preventieovereenkomst voor alle panden. Daarbij worden geen preventieclausules (sancties) opgenomen in uw opstalverzekeringen. 

Hoe wordt het juiste verzekerde bedrag vastgesteld voor mijn bedrijfsgebouw?

Het is van groot belang dat op de polis van uw bedrijfspand de juiste verzekerde som (herbouwwaarde) vermeld staat. Bij schade kan onderverzekering (een te lage verzekerde som) namelijk betekenen dat uw schadevergoeding fors te laag uitvalt. Als uw verzekerde som door middel van taxatie is vastgesteld dan heeft u garantie tegen onderverzekering. 

Advies over het verzekeren van uw bedrijfsgebouw en risicobeheer?

De verzekeringsadviseurs van VMD Koster zijn gespecialiseerd in het verzekeren van bedrijfsgebouwen. Ook voor vastgoedbeheerders hebben wij de juiste verzekeringsoplossingen. Wilt u meer informatie, een passend advies of deze verzekering  aanvragen? Neem rechtstreeks contact met ons op. Bel 0172 611 116 of stuur een e-mail naar . Wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Wat betekent onder- en oververzekering?

Onderverzekering betekent dat uw verzekerd bedrag te laag is. Een te laag verzekerd bedrag heeft tot gevolg dat een schade maar gedeeltelijk wordt vergoed. De schade wordt namelijk pro rata uitgekeerd. Dat wil zeggen dat de hoogte van de schadevergoeding afhankelijk is van het verzekerde bedrag ten opzichte van bijvoorbeeld de herbouwwaarde van het huis.

Oververzekering betekent dat uw verzekerde bedrag hoger is dan de daadwerkelijke waarde. Omdat de premie onder andere afhankelijk is van het verzekerde bedrag, betekent dit dat u waarschijnlijk te veel premie betaalt.

Een voorbeeld van onderverzekering

Uw huis verzekerd is met de opstalverzekering verzekerd voor €100.000. De herbouwwaarde bedraagt echter €200.000. Het verzekerde bedrag is dan slechts 50% van de herbouwwaarde. Als u een schade heeft, krijgt u dan ook maar 50% van het schadebedrag uitgekeerd. Ook als de schade lager is dan het verzekerde bedrag. Bij een schade van € 10.000 is de uitkering dan maximaal € 5.000.

Meer informatie over de inboedel- en opstalverzekering

Onze adviseurs informeren u graag over de inboedelverzekering en opstalverzekering. Zij helpen u bijvoorbeeld ook bij het vaststellen van het juiste verzekerde bedrag. Bovendien is er vaak ieen garantie verkrijgbaar tegen onderverzekering. Dan weet u dat u altijd de volledige schade uitgekeerd krijgt. Bel voor advies 0172 611 116 of vul het contactformulier in.

Wat kunt u doen tegen onderverzekering?

Met een inboedelwaardemeter en herbouwwaardemeter kunt u het juiste verzekerde bedrag vaststellen. Zo voorkomt u dat het verzekerd bedrag te laag of te hoog is.

Verzekerd bedrag inboedelverzekering

Bij de inboedelverzekering kunt u onderverzekering voorkomen door een inboedelwaardemeter in te vullen. Aan de hand van een aantal vragen over het huis, over de gezinssamenstelling, leeftijd en het inkomen wordt een verzekerd bedrag aanbevolen. Wanneer u dit bedrag aanhoudt, gaat de verzekeraar zich bij een schade niet beroepen op onderverzekering.

Verzekerd bedrag opstalverzekering

Voor het vaststellen van het verzekerd bedrag voor de opstalverzekering wordt gebruik gemaakt van de herbouwwaardemeter. Hierin wordt aan de hand van de inhoud van het huis een verzekerd bedrag geadviseerd. Ook bij het gebruiken van de herbouwwaardemeter zal de verzekeraar zich bij een schade niet beroepen op onderverzekering.

Advies over voorkomen onderverzekering

Wilt u advies over de verzekeringen voor uw woonhuis? Neem contact op met onze adviseurs? Bel 0172 611 116 of stuur een e-mail naar info@vmdkoster.nl. Wij helpen u graag!

Wat is het verschil tussen de inboedel- en opstalverzekering?

De inboedelverzekering vergoedt de schade aan de huishoudelijke inboedel. Daarbij horen bijvoorbeeld uw eettafel, tv en bank. Maar tot uw inboedel behoren ook: losse afzuigkap, elastische vloerbedekking, tapijt, los gelegd parket en laminaat, rolluiken voor zonwering en schotelantenne.

De opstalverzekering dekt de schade die ontstaat aan uw woonhuis. Onder een opstalverzekering vallen onder andere: aanrecht, inbouwafzuigkap, betimmering, cv, centrale antenne, douche, vast parket en laminaat, rolluiken voor brandwering, sanitair en schilderwerk. 

Is mijn leegstaande woning gewoon verzekerd?

Het komt wel eens voor dat u al wel bent verhuisd naar een nieuwe woning, maar de oude woning nog niet verkocht is. Deze woning staat dan leeg. Wanneer dit het geval is moet dit altijd gemeld worden aan de verzekeringsmaatschappij. Leegstand brengt extra risico's met zich mee. Dit heeft gevolgen voor de dekking.

Ook bij verhuur moet u uw adviseur op de hoogte brengen

Ook wanneer u de woning gaat verhuren moet u in actie komen. Een telefoontje naar uw adviseur van VMD KOSTER is meestal voldoende. Wij zorgen dat de dekking van uw opstalverzekering passend blijft.

Ga naar alle veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arie van der Veer

Arie van der Veer

risicomanager

06 242 27 885

Samen met u maken wij uw risico’s inzichtelijk en indien nodig zorgen we ervoor dat ze goed verzekerd zijn.
Alle specialisten