Pensioenadvies werkgevers

Pensioenadvies voor werkgevers

Het pensioen voor uw werknemers is een zeer belangrijke arbeidsvoorwaarde. Een pensioenregeling aanbieden is al mogelijk vanaf één werknemer. Hoe regelt u een collectief pensioen, waar let u op en welke pensioenregeling past bij u? Terechte vragen waar wij u als onafhankelijk pensioenadviseur graag over adviseren. Zelfs als u al een pensioenregeling heeft voor uw werknemers. Vraag daarom direct een gratis pensioen adviesgesprek aan.

Pensioenadvies aanvragen

Vraagt u een pensioenofferte aan? Dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op om telefonisch kennis te maken. Daarin kijken we ook welke vervolgstappen nodig zijn.

 • Het eerst gesprek is dan altijd vrijblijvend en zonder kosten. U zit dus nergens aan vast, maar biedt al wel een hoop duidelijkheid. 
 • Het pensioenadvies begint met een goede inventarisatie. We kijken bijvoorbeeld naar de toekomstverwachting van uw bedrijf, welke lasten te dragen zijn en wat branchegenoten aanbieden. Daarna gaan we samen op zoek naar een passende pensioenoplossing die voldoet aan de wensen. 
 • Wij presenteren de uitkomst zo dat hij voor alle betrokken partijen duidelijk en begrijpelijk is. We geven concrete adviezen zodat u een oplossing vindt voor uw vraag.
 • Wanneer u dat wilt bemiddelen wij ook met de pensioenaanbieder.
 • U houdt zelf altijd controle over de kosten.

Hoe regelt u het pensioen van werknemers?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen of u tot een verplicht bedrijfstakpensioenfonds (bpf) behoort. Want niet deelnemen aan een bpf terwijl dit wel verplicht is, kan grote financiële gevolgen voor u hebben.

Als u vrij bent om een pensioenregeling af te sluiten bij een verzekeraar of ppi, brengen we eerst de afspraken die met uw personeel zijn gemaakt in kaart. Natuurlijk kijken we ook naar uw wensen en welke financiële middelen er zijn. Met de uitkomsten maken we een marktverkenning.  

Wij zorgen dat het collectieve pensioen op de juiste manier bij uw bedrijf wordt geïmplementeerd en uitgevoerd. Daarbij vinden wij het belangrijk dat de werknemer goed begrijpt wat er nu precies is geregeld en wie wat betaalt. De praktijk leert dat het pensioen op die manier goed op waarde wordt geschat en waardering krijgt van uw werknemers.

Collectief pensioen

Als werkgever kiest u voor een collectief pensioen. Al uw werknemers hebben dezelfde pensioenregeling. Op die manier zorgt u voor eenvoud en eenheid in uw arbeidsvoorwaarden. Door pensioen collectief te regelen bespaart u tijd en geld.

Gratis pensioen adviesgesprek inplannen

Pensioenadvies voor werkgevers over de collectieve pensioenregeling

Duidelijk en onafhankelijk advies over de collectieve pensioenregeling

Vragen die wij voor u kunnen beantwoorden:

 • Hoe communiceer ik over de pensioenregeling richting de medewerkers?
 • Kan ik een betere pensioenregeling treffen voor mijn werknemers?
 • Mijn collectieve pensioencontract loopt af, welke stappen moet ik nu ondernemen?
 • Is mijn pensioenregeling wel marktconform qua kosten, dekkingen en mogelijkheden?
 • Moet de pensioenregeling aangepast worden van middelloon naar beschikbare premie?
 • Is onze pensioenregeling aangepast aan de laatste pensioenwetgeving?
 • Moet ik verplicht deelnemen aan een Bedrijfstakpensioenfonds?
 • Zijn werknemers voldoende geïnformeerd over de keuzes die zij hebben binnen de pensioenregeling?

Wat kost advies over de pensioenregeling?

Het eerste oriënterende gesprek is altijd gratis. U zit dus nog nergens aan vast. VMD Koster adviseert vervolgens op basis van urendeclaratie of een vaste vooraf besproken vergoeding. Tijdens het eerste gesprek begroten we aantal benodigde uren en kunnen we op basis daarvan een vast tarief afspreken voor het traject. Wij zijn altijd transparant over de benodigde investering. Wilt u meer weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u betekenen? Open dan het dienstverleningsdocument.

Pensioenadvies van VMD Koster

VMD Koster staat voor onafhankelijk pensioenadvies van hoog niveau. Daarom is VMD Koster ook lid van de organisatie RPA (Register Pensioen Adviseur). Wij maken graag kennis met u en uw bedrijf. Neem contact met ons op via 0172 611 116 voor een afspraak. U kunt ook direct een pensioen adviesgesprek aan. Wij nemen vervolgens contact met u op. U zit dan natuurlijk nog nergens aan vast.

Neem contact met mij op over pensioenadvies

Pensioenadvies voor werkgevers