Ziekenhuisbezoek pakt duur uit zonder reisverzekering

Ziekenhuisbezoek pakt duur uit zonder reisverzekering

Maandag 20 mei 2019

Ziekenhuisbezoek buitenland pakt duur uit zonder de juiste reisverzekering

Op 1 mei stond in het AD een verontrustend artikel. De titel was al veelzeggend: Blindedarmontsteking op vakantie in VS kost je 50.000. Er worden veel voorbeelden gegeven van hoe medische kosten tijdens uw vakantie heel hoog op kunnen lopen. Maar gelukkig is er met de reisverzekering een betaalbare oplossing voor dit risico.

Offerte reisverzekering

Klopt het dat ziekenhuisbezoek op vakantie zoveel kost?

De voorbeelden liegen er niet om. Behandelingen die in Nederland een paar duizend euro kosten, kunnen tijdens uw vakantie ineens wel 10 of 20 keer zoveel kosten:

  • Met een beenbreuk in een privékliniek in Spanje liggen: € 30.000
  • Liggend vervoerd worden op een vlucht van Bali naar Nederland: 25.000 euro.
  • In een Amerikaans ziekenhuis opgenomen worden met een blindedarmontsteking: € 50.000

Als specialist reisverzekeringen kan ik bevestigen dat dit bedragen zijn waar jaarlijks weer veel vakantiegangers mee geconfronteerd worden. Veel Nederlanders komen door medische pech in het buitenland in de financiële problemen omdat ze niet goed verzekerd zijn. Want alleen de zorgverzekering is in de meeste gevallen niet voldoende.

Waarom is alleen de zorgverzekering niet voldoende?

Maakt u medische kosten in het buitenland? Meestal vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Maar in sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg veel hoger dan in Nederland. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Verenigde Staten, Canada en Zwitserland. In Europa zijn de kosten in ziekenhuizen meestal niet het probleem, maar wel wanneer u in een privékliniek belandt. En dat gebeurt nog wel eens.

Reisverzekering met aanvullende dekking medische kosten

Een reisverzekering met de aanvullende dekking voor medische kosten vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen. Dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. Daarnaast vergoedt de dekking medische kosten de mogelijke extra kosten voor de terugkeer naar Nederland.

Advies over de reisverzekering met dekking voor medische kosten

In het AD wordt ook gewaarschuwd om goed op te letten bij het afsluiten van een reisverzekering. Want u moet natuurlijk wel de juiste dekking kiezen om goed verzekerd te zijn. Gelukkig kunt u rekenen op onafhankelijk advies van mij en mijn collega’s bij VMD Koster. We weten precies welke reisverzekering past bij u en uw reisgezelschap. We denken ook met u mee over het dekkingsgebied en andere aanvullende dekkingen voor de reisverzekering.

Advies over de reisverzekering? Vraag een offerte aan