Risicobeheer

Risicobeheer: wel of niet verzekeren?

Heeft u de risico's die uw bedrijf loopt goed in beeld? En hoe gaat u met deze risico's om? Kunt u de risico's zelf dragen als er iets gebeurt? Om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen, is het belangrijk om bewuste keuzes te maken. U moet besluiten welke risico's u zelf draagt en welke risico's u met een verzekering wilt afdekken. De risicomanagers van VMD Koster helpen u daarbij. Met onze quickscan risicobeheer en zakelijke verzekeringen krijgt u meer inzicht in risico's en benodigde dekkingen.

Quickscan risicobeheer aanvragen

Onze werkwijze bij risicobeheer

VMD Koster adviseert u over risicobeheer en de best passende verzekeringen. Dankzij maatwerk kunt u zich bezighouden met uw passie: ondernemen. We doorlopen deze stappen:

  1. Analyse van uw bedrijf
  2. Beoordeling bestaande verzekeringen
  3. Marktverkenning
  4. Aanpassing van de bestaande verzekeringen
  5. Beheer en onderhoud

Stap 1: Analyse van uw bedrijf en de risico's

Eerst maken wij kennis met u en uw bedrijf. Zo krijgen wij een beeld van wie u bent, wat uw bedrijf doet en wat u van ons verwacht. Vervolgens brengen wij de risico's in kaart met betrekking tot de bezittingen, bedrijfsmiddelen, activiteiten, directie en bestuurders, en de medewerkers. Daarna volgt onze analyse, waarbij wij in gesprek met u nagaan welke risico's u kunt verkleinen, welke risico's u accepteert en welke risico's u niet accepteert. De risico's die u niet accepteert moeten worden verzekerd.

Stap 2: Beoordeling bestaande verzekeringen

Bij stap 2 kijken wij naar uw huidige verzekeringspolissen. We beoordelen of het pakket compleet is en nog past bij de risico's die u niet zelf wilt dragen.

Stap 3: Marktverkenning

Wanneer duidelijk is wat (opnieuw) verzekerd moet worden en onder welke condities dat moet, dan start de marktverkenning. Wij maken een tender van de risico's bij verzekeraars. Van de offertes beoordelen wij of alle noodzakelijke risico's op de aangeboden verzekeringen gedekt zijn. Daarna zoeken we de scherpste premie en voorwaarden.

Stap 4: Aanpassing van de bestaande verzekeringen

Wanneer het advies over de af te nemen verzekeringen akkoord is, passen wij uw portefeuille voor u aan. Wij coördineren de contacten met de verzekeraars en zorgen dat de polissen zo snel mogelijk in lijn lopen met ons advies. U heeft er geen omkijken naar en blijft niet met dubbele dekkingen zitten.

Stap 5: Beheer en onderhoud

Goed risicobeheer is een doorlopend proces. Doordat wij een goed beeld hebben van de risico's van de ondernemer, denken wij proactief met u mee. Wanneer bijvoorbeeld een wetswijziging uw onderneming raakt of u neemt een ander bedrijf over, dan komen wij proactief in actie. U hoeft daar niet eerst om te vragen. Wij zitten dus bovenop de veranderingen in wet- en regelgeving. Dat geeft een gerust gevoel.

Wat zijn de kosten voor uw bedrijf?

De kosten voor risicobeheer maken wij in een oriënterend gesprek voor u inzichtelijk. Vaak betaalt u er al voor in de vorm van provisies of kostenopslagen van verzekeraars. Goed risicobeheer is hierdoor in de praktijk altijd goedkoper. Maak daarom direct een afspraak voor een oriënterend gesprek. Bel 0172 611 116 of vraag een quickscan aan. Dat kost u niets en u wordt er altijd wijzer van.

Quickscan risicobeheer aanvragen

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Robbert-Paul Verkade
Ondernemen is topsport, en daar hoort een goede begeleiding bij. Samen risico’s elimineren om optimaal te presteren: daar ga ik voor met mijn klanten.
Alle specialisten
Hans van der Pauw
Elke onderneming is uniek, daar hoort maatwerk bij. Dit kunnen wij voor je verzorgen.
Alle specialisten
Menno Sombroek
Om de continuïteit van jouw onderneming te waarborgen, is het belangrijk om bewuste keuzes te maken. Mijn collega's en ik helpen je daarbij.
Alle specialisten