Risicobeheer

Risicobeheer: wel of niet verzekeren?

Heb je de risico's die jouw bedrijf loopt goed in beeld? En hoe ga je met deze risico's om? Kun je de risico's zelf dragen als er iets gebeurt?

Om de continuïteit van jouw onderneming te waarborgen, is het belangrijk om bewuste keuzes te maken. Je moet besluiten welke risico's u zelf draagt en welke risico's u met een verzekering wilt afdekken. De risicomanagers van VMD Koster helpen je daarbij. Bel 0172 611 116 om kennis te maken. Of vraag direct de quickscan risicobeheer en zakelijke verzekeringen aan zodat we de risico's voor jou in kaart kunnen brengen.

Quickscan risicobeheer aanvragen

Onze werkwijze bij risicobeheer

VMD Koster adviseert je over risicobeheer en de best passende verzekeringen. Dankzij maatwerk kun jij je bezighouden met jouw passie: ondernemen. We doorlopen deze stappen:

  1. Analyse van je bedrijf
  2. Beoordeling bestaande verzekeringen
  3. Marktverkenning
  4. Aanpassing van de bestaande verzekeringen
  5. Beheer en onderhoud

Stap 1: Analyse van je bedrijf en de risico's

Eerst maken wij kennis met jou en je bedrijf. Zo krijgen wij een beeld van wie je bent, wat je bedrijf doet en wat je van ons verwacht. Vervolgens brengen wij de risico's in kaart met betrekking tot de bezittingen, bedrijfsmiddelen, activiteiten, directie en bestuurders en de medewerkers. Daarna volgt onze analyse, waarbij we nagaan welke risico's je kunt verkleinen, welke risico's je accepteert en welke risico's je niet accepteert. De risico's die je niet accepteert moeten worden verzekerd.

Stap 2: Beoordeling bestaande verzekeringen

Bij stap 2 kijken wij naar uw huidige verzekeringspolissen. We beoordelen of het pakket compleet is en nog past bij de risico's die je niet zelf wil dragen.

Stap 3: Marktverkenning

Wanneer duidelijk is wat (opnieuw) verzekerd moet worden en onder welke condities dat moet, dan start de marktverkenning. Wij maken een tender van de risico's bij verzekeraars. Van de offertes beoordelen wij of alle noodzakelijke risico's op de aangeboden verzekeringen gedekt zijn. Daarna zoeken we de scherpste premie en voorwaarden.

Stap 4: Aanpassing van de bestaande verzekeringen

Wanneer het advies over de af te nemen verzekeringen akkoord is, passen wij de portefeuille voor je aan. Wij coördineren de contacten met de verzekeraars en zorgen dat de polissen zo snel mogelijk in lijn lopen met ons advies. Jij hebt er geen omkijken naar en blijft niet met dubbele dekkingen zitten.

Stap 5: Beheer en onderhoud

Goed risicobeheer is een doorlopend proces. Doordat wij een goed beeld hebben van de risico's van de ondernemer, denken wij proactief met je mee. Wanneer bijvoorbeeld een wetswijziging jouw onderneming raakt of je neemt een ander bedrijf over, dan komen wij proactief in actie. Je hoeft daar niet eerst om te vragen. Wij zitten dus bovenop de veranderingen in wet- en regelgeving. Dat geeft een gerust gevoel.

Wat zijn de kosten voor je bedrijf?

De kosten voor risicobeheer maken wij in een oriënterend gesprek voor je inzichtelijk. Vaak betaal je er al voor in de vorm van provisies of kostenopslagen van verzekeraars. Goed risicobeheer is hierdoor in de praktijk altijd goedkoper. Maak daarom direct een afspraak voor een oriënterend gesprek. Bel 0172 611 116 of vraag een quickscan aan. Dat kost u niets en u wordt er altijd wijzer van.

Quickscan risicobeheer aanvragen

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Robbert-Paul Verkade
Ondernemen is topsport, en daar hoort een goede begeleiding bij. Samen risico’s elimineren om optimaal te presteren: daar ga ik voor met mijn klanten.
Alle specialisten
Hans van der Pauw
Elke onderneming is uniek, daar hoort maatwerk bij. Dit kunnen wij voor je verzorgen.
Alle specialisten
Menno Sombroek
Om de continuïteit van jouw onderneming te waarborgen, is het belangrijk om bewuste keuzes te maken. Mijn collega's en ik helpen je daarbij.
Alle specialisten
Arthur Fiere
Alle risico's voor jouw bedrijf brengen we in kaart. Samen zoeken we naar de beste oplossing om met deze risico’s om te gaan. Vervolgens zorgen we ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.
Alle specialisten