Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Risicobeheer: wel of niet verzekeren?

Heeft u de risico's die uw bedrijf loopt goed in beeld? En hoe gaat u met deze risico's om? Kunt u de risico's zelf dragen als er iets gebeurt? Om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen, is het belangrijk om bewuste keuzes te maken. U moet besluiten welke risico's u zelf draagt en welke risico's u met een verzekering wilt afdekken. Wij helpen u daarbij.

Een afspraak maken met een adviseur?

Advies over risicobeheer

Onze werkwijze bij risicobeheer

VMD Koster adviseert u over risicobeheer en de best passende verzekeringen. Dankzij maatwerk kunt u zich bezighouden met uw passie: ondernemen. We doorlopen deze stappen:

  1. Analyse van uw bedrijf
  2. Beoordeling bestaande verzekeringen
  3. Marktverkenning
  4. Aanpassing van de portefeuille
  5. Beheer en onderhoud
 Goed risicobeheer levert u in de praktijk altijd geld op.

Stap 1: Analyse

Eerst maken wij kennis met u en uw bedrijf. Zo krijgen wij een beeld van wie u bent, wat uw bedrijf doet en wat u van ons verwacht. Vervolgens brengen wij de risico's in kaart met betrekking tot de bezittingen, bedrijfsmiddelen, activiteiten, directie en bestuurders, en de medewerkers. Daarna volgt onze analyse, waarbij wij in gesprek met u nagaan welke risico's u kunt verkleinen, welke risico's u accepteert en welke risico's u niet accepteert. De risico's die u niet accepteert, moeten worden verzekerd.

Stap 2: Beoordeling bestaande verzekeringen

Bij stap 2 kijken wij naar uw huidige verzekeringspolissen. We beoordelen of het pakket compleet is en nog past bij de risico's die u niet zelf wilt dragen.

Stap 3: Marktverkenning

Wanneer duidelijk is wat (opnieuw) verzekerd moet worden en onder welke condities dat moet, dan start de marktverkenning. Wij maken een tender van de risico's bij verzekeraars. Van de offertes beoordelen wij of alle noodzakelijke risico's op de aangeboden verzekeringen gedekt zijn. Daarna zoeken we de scherpste premie en voorwaarden.

Stap 4: Aanpassing van de portefeuille

Wanneer het advies over de af te nemen verzekeringen akkoord is, passen wij uw portefeuille voor u aan. Wij coördineren de contacten met de verzekeraars en zorgen dat de polissen zo snel mogelijk in lijn lopen met ons advies. U heeft er geen omkijken naar en blijft niet met dubbele dekkingen zitten.

Stap 5: Beheer en onderhoud

Goed risicobeheer is een doorlopend proces. Doordat wij een goed beeld hebben van de risico's van de ondernemer, kunnen wij proactief meedenken. Wanneer bijvoorbeeld een wetswijziging uw onderneming raakt of u neemt een ander bedrijf over, dan komen wij proactief in actie. U hoeft daar niet eerst om te vragen.

Wat zijn de kosten voor uw bedrijf?

De kosten voor risicobeheer maken wij in een oriënterend gesprek voor u inzichtelijk. Vaak betaalt u er al voor in de vorm van provisies of kostenopslagen van verzekeraars. Goed risicobeheer is hierdoor in de praktijk altijd goedkoper. Maak daarom eens een afspraak voor een oriënterend gesprek. Dat kost u niets en u wordt er altijd wijzer van.

Veelgestelde vragen

Ik huur mijn bedrijfsgebouw en heb verbeteringen aangebracht. Is dit verzekerd?

U kunt het huurdersbelang meeverzekeren op de inventaris- /goederenverzekering. U dient hiervoor wel uw belang bij de verzekerde som op die polis op te tellen. Onze adviseurs helpen u daar natuurlijk graag bij.

Ga naar alle veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Herman Broere
Een verzekering sluiten kan iedereen. Zorgen dat het passend blijft bij het risico is de uitdaging!
Alle specialisten