Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Risicobeheer: wel of niet verzekeren?

Heeft u de risico's die uw bedrijf loopt goed in beeld? En hoe gaat u met deze risico's om? Kunt u de risico's zelf dragen als er iets gebeurt? Om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen, is het belangrijk om bewuste keuzes te maken. U moet besluiten welke risico's u zelf draagt en welke risico's u met een verzekering wilt afdekken. Wij helpen u daarbij. Bijvoorbeeld met onze quickscan.

Quickscan risicobeheer voor uw bedrijf

Onze werkwijze bij risicobeheer

VMD Koster adviseert u over risicobeheer en de best passende verzekeringen. Dankzij maatwerk kunt u zich bezighouden met uw passie: ondernemen. We doorlopen deze stappen:

  1. Analyse van uw bedrijf
  2. Beoordeling bestaande verzekeringen
  3. Marktverkenning
  4. Aanpassing van de portefeuille
  5. Beheer en onderhoud

Stap 1: Analyse

Eerst maken wij kennis met u en uw bedrijf. Zo krijgen wij een beeld van wie u bent, wat uw bedrijf doet en wat u van ons verwacht. Vervolgens brengen wij de risico's in kaart met betrekking tot de bezittingen, bedrijfsmiddelen, activiteiten, directie en bestuurders, en de medewerkers. Daarna volgt onze analyse, waarbij wij in gesprek met u nagaan welke risico's u kunt verkleinen, welke risico's u accepteert en welke risico's u niet accepteert. De risico's die u niet accepteert, moeten worden verzekerd.

Stap 2: Beoordeling bestaande verzekeringen

Bij stap 2 kijken wij naar uw huidige verzekeringspolissen. We beoordelen of het pakket compleet is en nog past bij de risico's die u niet zelf wilt dragen.

Stap 3: Marktverkenning

Wanneer duidelijk is wat (opnieuw) verzekerd moet worden en onder welke condities dat moet, dan start de marktverkenning. Wij maken een tender van de risico's bij verzekeraars. Van de offertes beoordelen wij of alle noodzakelijke risico's op de aangeboden verzekeringen gedekt zijn. Daarna zoeken we de scherpste premie en voorwaarden.

Stap 4: Aanpassing van de portefeuille

Wanneer het advies over de af te nemen verzekeringen akkoord is, passen wij uw portefeuille voor u aan. Wij coördineren de contacten met de verzekeraars en zorgen dat de polissen zo snel mogelijk in lijn lopen met ons advies. U heeft er geen omkijken naar en blijft niet met dubbele dekkingen zitten.

Stap 5: Beheer en onderhoud

Goed risicobeheer is een doorlopend proces. Doordat wij een goed beeld hebben van de risico's van de ondernemer, kunnen wij proactief meedenken. Wanneer bijvoorbeeld een wetswijziging uw onderneming raakt of u neemt een ander bedrijf over, dan komen wij proactief in actie. U hoeft daar niet eerst om te vragen.

Wat zijn de kosten voor uw bedrijf?

De kosten voor risicobeheer maken wij in een oriënterend gesprek voor u inzichtelijk. Vaak betaalt u er al voor in de vorm van provisies of kostenopslagen van verzekeraars. Goed risicobeheer is hierdoor in de praktijk altijd goedkoper. Maak daarom eens een afspraak voor een oriënterend gesprek. Dat kost u niets en u wordt er altijd wijzer van.

Quickscan risicobeheer aanvragen

Advies over risicobeheer

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Menno Sombroek

Menno Sombroek

risicomanager & teamleider

06 83 60 85 69

Risicobeheer doe je samen
Alle specialisten
Robbert-Paul Verkade

Robbert-Paul Verkade

risicomanager

06 558 81 588

Ondernemen is topsport, en daar hoort een goede begeleiding bij. Samen risico’s elimineren om optimaal te presteren: daar ga ik voor met mijn klanten.
Alle specialisten
Hans van der Pauw

Hans van der Pauw

risicomanager

0172 611 116

Elke onderneming is uniek, daar hoort maatwerk bij. Dit kunnen wij voor u verzorgen.
Alle specialisten
Arie van der Veer

Arie van der Veer

risicomanager

06 242 27 885

Samen met u maken wij uw risico’s inzichtelijk en indien nodig zorgen we ervoor dat ze goed verzekerd zijn.
Alle specialisten