Pensioenadvies OR

Pensioenadvies voor de OR

Als OR speelt u een belangrijke rol bij de totstandkoming van de pensioenregeling van uw bedrijf. Onze pensioenadviseurs hebben ruime ervaring bij het ondersteunen van onder ondernemingsraden bij het beoordelen van wijzigingen in de pensioenregeling. Wij begeleiden u stap voor stap. In samenwerking met de OR en de werkgever zorgen wij ervoor dat er een pensioenregeling komt waar alle partijen tevreden mee zijn.

Offerte pensioenadvies OR

Dienstverlening voor OR bij wijzigen pensioenregeling

Door alle wetswijzigingen en economische ontwikkelingen van de laatste jaren kan het voorkomen dat de pensioenregeling niet meer voldoet aan de rechten van het personeel. Het is van belang om te kijken of de ondernemingsraad en werkgever er samen uit kunnen komen.

Om de belangen van de werknemers en werkgever in kaart te brengen kan er in eerste instantie een pensioenscan uitgevoerd worden. Op deze wijze wordt duidelijk waar de risico's voor beide partijen liggen.

Voorbeeld opdrachten pensioenadvies ondernemingsraad

  • Begeleiden ondernemingsraad bij instemming over invoering of wijziging pensioen.
  • Advies aan OR over nieuwe pensioenstelsel.
  • Check van de huidige pensioenregeling.
  • Geschil over pensioen met de werkgever oplossen.
  • Waardeoverdracht: is het verstandig of niet?

Advieskosten pensioenadvies OR

VMD Koster adviseert op basis van urendeclaratie of een vaste vooraf besproken vergoeding. Wilt u meer weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u kunnen betekenen? Open dan het dienstverleningsdocument.

Contact over pensioenadvies voor werknemers en OR

Maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek met één van onze pensioenadviseurs. Bel 0172 611 116 of vul onderstaand formulier in.

Offerte pensioenadvies OR

 

Pensioenadvies voor OR