Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Pensioenadvies voor de OR

Als ondernemingsraad (OR) speelt u een belangrijke rol bij de totstandkoming van de pensioenregeling van uw bedrijf. De pensioenadviseurs van VMD Koster hebben ruime ervaring bij het ondersteunen van onder ondernemingsraden bij het beoordelen van wijzigingen in de pensioenregeling. Zij kunnen u stap voor stap begeleiden en zorgen er in samenwerking met de OR en de werkgever voor dat er een pensioenregeling komt waar zowel het bedrijf als de medewerkers tevreden mee zijn.

Offerte aanvragen pensioenadvies OR

Rechten en plichten

De positie van de werknemer wordt beschermd door de Pensioenwet. Daarnaast maakt een pensioenregeling deel uit van de arbeidsovereenkomst en ook daar zijn strikte rechten en plichten aan verbonden.

Onze dienstverlening

Door alle wetswijzigingen en economische ontwikkelingen van de laatste jaren kan het voorkomen dat de pensioenregeling niet meer voldoet aan de rechten van het personeel. Het is in zo'n geval van belang om te kijken of de ondernemingsraad en werkgever er samen uit kunnen komen. Het is dus beter in deze situatie een conflict te voorkomen. Om de belangen van de werknemers en werkgever in kaart te brengen kan er in eerste instantie een pensioenscan uitgevoerd worden. Op deze wijze wordt duidelijk waar de risico's voor beide partijen liggen.

Voorbeeld opdrachten pensioenadvies ondernemingsraad

  • Begeleiden ondernemingsraad bij instemming over invoering of wijziging pensioen.
  • Check van de pensioenregeling.
  • Wordt er bij aanbod van een nieuwe (gewijzigde) pensioenregeling rekening gehouden met de bestaande arbeidsvoorwaarden.
  • Geschil over pensioen met de werkgever oplossen.
  • Waardeoverdracht: is het verstandig of niet?
  • Second opinion pensioenregeling.
  • Begeleiden van ondernemingsraden bij geschillen.

Contact over pensioenadvies voor werknemers en OR

Maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek met één van onze pensioenadviseurs. Bel 0172 611 116 of stuur een e-mail naar . VMD Koster  adviseert alleen op basis van urendeclaratie of een vaste vooraf besproken vergoeding. U komt achteraf dus niet voor verrassingen te staan.

Offerte pensioenadvies OR

 

Pensioenadvies voor OR

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Jan Zwiers
Duidelijk en no nonsense pensioenadvies.
Alle specialisten