VMD Koster groeit, maar verandert niet

VMD Koster groeit, maar verandert niet

Woensdag 21 februari 2024

VMD Koster groeit, maar verandert niet

Persoonlijk advies, dat is waar VMD Koster verzekeringen al jaren voor staat. En dat blijft zo in de toekomst. Door te blijven groeien, kunnen we dit waarmaken. Hoe zit dat precies?

Al sinds 1929 is VMD Koster actief in Alphen aan den Rijn. Ook in Bodegraven is er al jaren een adviesvestiging. Recent hebben we twee grote stappen gezet: in 2023 met een vestiging in Rotterdam en dit jaar door Millenaar Adviesgroep uit Hoofddorp aan te laten sluiten bij VMD Koster Groep. 

Consolideren met het oog op de toekomst

We groeien om onze positie in de markt te verstevigen. We staan sterker in de onderhandelingen met verzekeraars en kunnen zo het beste blijven bieden. Een grotere organisatie betekent ook meer slagkracht om bijvoorbeeld met ontwikkelingen mee te gaan op het gebied van automatisering. 

We kiezen er voor om te groeien zonder externe investeerders. Doordat de aandelen gewoon in eigen handen zijn, bepalen we zelf onze strategie en doelstellingen. En dat is gericht op een gezonde groei in het belang van de klanten, de medewerkers en het bedrijf. 

Het overnemen van een kantoor is natuurlijk een grote verandering. Doordat we heel selectief zijn in wie we overnemen, blijven de veranderingen voor klanten heel beperkt. Het gaat om bedrijven die goed bij ons passen. Qua werkwijze, klantenbestand en medewerkers. We zorgen ervoor dat de medewerkers gehoord worden en betrokken zijn bij de veranderingen. Doordat zij aan boord blijven ondervinden klanten geen of weinig hinder en uiteindelijk wel de voordelen van een grote organisatie. 

We werken er met het hele team aan om nieuwe medewerkers zich snel thuis te laten voelen bij VMD Koster. Ook al werken we met inmiddels meer dan 100 mensen, zijn we nog steeds een hecht team dat lief en leed met elkaar deelt. Die onderlinge betrokkenheid is fantastisch om te zien en heeft als bijkomend voordeel dat iedereen tot het uiterste gaat om elkaar en daarbij de klanten te helpen. 

Adviseurs die je kennen en met je meedenken

Onze klanten zijn gewend om persoonlijk geadviseerd te worden door vakmensen. Mensen die de klant kennen en betrokken zijn. En dat blijft zo. Binnen onze organisatie werken we met kleine adviesteams die dicht bij de klant staan. Die werkwijze is al jaren zo en gaat zeker niet veranderen. Want daar zit onze kracht en dat is waarom klanten voor ons kiezen.