Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering voor risico's tijdens beroepsvervoer

Voor beroepsvervoerders is een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar. U kunt immers aansprakelijk gesteld worden voor schade aan goederen die u voor anderen vervoert. Schade kan ontstaan onderweg, tijdens het laden en lossen of tijdens op- en overslag. Met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering (ook bekend als transportaansprakelijkheidsverzekering) gaan u en uw chauffeurs goed verzekerd de weg op. Tijdens een vrijblijvende afspraak geeft een adviseur van VMD Koster u graag meer informatie.

Contact opnemen met een adviseur van VMD Koster

Wanneer is de vervoerder aansprakelijk voor schade aan de vervoerde zaken?

Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade aan of verlies van de vervoerde zaken. In nationale wetgeving en internationale verdragen komt naar voren wanneer de vervoerder aansprakelijk is en voor welke schade-oorzaken niet. Daarnaast gelden doorgaans limieten voor die aansprakelijkheid.

Voor welke bedrijven is de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering bedoeld?

Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is gericht op transportondernemingen die zelf het transport uitvoeren (eigenlijke vervoerder) of dit transport aan andere transporteurs overlaten (papieren vervoerder).

Hoe wordt de premie berekend?

De premie is afhankelijk van het soort vervoer (over de weg, over zee of over binnenwater, per spoor of via de lucht) en het hiermee samenhangende rechtsregime. Bij het vervoer over de weg hanteert men een vast bedrag per ton laadvermogen, terwijl bij andere vervoersoorten de premie wordt berekend over de vrachtpenningen.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Hans Raaphorst

Hans Raaphorst

risicomanager

0172 611 116

Maatwerk is onze business.
Alle specialisten