Vervoerdersaansprakelijkheid

Vervoerdersaansprakelijkheid

Vervoerdersaansprakelijkheid verzekeren voor risico's tijdens beroepsvervoer

Voor beroepsvervoerders is een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar. U kunt immers aansprakelijk gesteld worden voor schade aan goederen die u voor anderen vervoert. Schade kan ontstaan onderweg, tijdens het laden en lossen of tijdens op- en overslag. Met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering gaan u en uw chauffeurs goed verzekerd de weg op. Tijdens een vrijblijvende afspraak geeft een adviseur van VMD Koster u graag meer informatie.

Offerte vervoerdersaansprakelijkheid verzekeren

Welke bedrijven kunnen vervoerdersaansprakelijkheid verzekeren?

Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is gericht op transportondernemingen die zelf het transport uitvoeren (eigenlijke vervoerder) of dit transport aan andere transporteurs overlaten (papieren vervoerder).

Hoeveel kost een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering?

De premie is afhankelijk van het soort vervoer (over de weg, over zee of over binnenwater, per spoor of via de lucht) en het hiermee samenhangende rechtsregime. Bij het vervoer over de weg hanteert men een vast bedrag per ton laadvermogen, terwijl bij andere vervoersoorten de premie wordt berekend over de vrachtpenningen.

Wanneer is de vervoerder aansprakelijk voor schade aan de vervoerde zaken?

Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade aan of verlies van de vervoerde zaken. In nationale wetgeving en internationale verdragen komt naar voren wanneer de vervoerder aansprakelijk is en voor welke schade-oorzaken niet. Daarnaast gelden doorgaans limieten voor die aansprakelijkheid.

Transportaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is ook bekend als transportaansprakelijkheidsverzekering.

Offerte vervoerdersaansprakelijkheid verzekeren

Vul onderstaand formulier in om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Na ontvangst van het formulier nemen onze risicomanagers binnen twee werkdagen contact met u op.