Wat kost een cyberverzekering?

Wat kost een cyberverzekering?

Vrijdag 22 november 2019

Wat kost een cyberverzekering?

Hoewel cyberbedreigingen voor bedrijven alleen maar toenemen, ontbreekt bij de meeste bedrijven toch een cyberverzekering. Dit komt mede door het misverstand dat deze verzekering een erg hoge premie heeft.

Waarom een verzekering voor cyberrisico's en datarisico's?

Door de vele cyberaanvallen en de strenge privacywetgeving is cybersecurity voor ieder bedrijf een belangrijk thema. Een cyberincident, zoals een datalek of verlies van data, levert namelijk veel problemen op. Met een goede cyberverzekering verkleint u de kans op een cyberincident én kunt u snel weer aan het werk na een datalek of cyberaanval. En er is natuurlijk dekking voor de financiële schade.

Verzekerd bedrag en omzet bepalen de premie

De premie voor de cyber verzekering is afhankelijk van het gekozen verzekerd bedrag en de omvang van uw bedrijf. Ook het risicoprofiel is van belang. Een bouwbedrijf heeft bijvoorbeeld een ander risicoprofiel dan een webwinkel. Vooral voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van ICT en data is het verstandig een verzekerd bedrag te kiezen dat in de buurt komt van de omzet. Omdat u zelf samen met uw adviseur het verzekerd bedrag kiest, past de premie goed bij uw bedrijf en is deze verzekering ook voor kleinere bedrijven betaalbaar.

Zelf de premie voor de cyberverzekering berekenen

Wilt u weten hoeveel de cyberverzekering voor uw bedrijf is? Bereken het zelf eens op onze website cyberadviseur.nl en u zult zien dat de premie lager is dan verwacht. Als u dat wilt, kunnen wij u vervolgens adviseren over het wel of niet aanvragen van de verzekering. Wij informeren u dan ook over eventuele aanvullende dekkingen. Dus waar wacht u nog op? Bereken nu uw premie voor de cyberverzekering!

Cyberverzekering premie berekenen