Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Als bijvoorbeeld uw meubilair, tv en tapijt kapot gaan, beschadigd raken of gestolen worden wilt u goed verzekerd zijn. De inboedelverzekering is er voor schade aan deze bezittingen in uw huis. VMD Koster geeft u onafhankelijk advies en vergelijkt veel aanbieders zodat u de beste keuze kunt maken.

Offerte inboedelverzekering aanvragen

Wat is verzekerd met de inboedelverzekering?

U verzekert uw losse spullen in huis, inclusief lampen, gordijnen en bijvoorbeeld losliggend kliklaminaat (een vaste vloer, zoals plavuizen of gespijkerd parket, hoort bij de opstalverzekering). Naast schade door brand, blikseminslag en inbraak of diefstal, is ook schade verzekerd door bijvoorbeeld smelten of schroeien. Ook de spullen in uw schuur of berging zijn verzekerd. 

Bij beschadiging of het verloren gaan van uw bezittingen, kunt u de inboedelverzekering aanspreken voor de reparatie of vervanging van dit product. Als uitgangspunt voor de polis geldt de nieuwwaarde van de inboedel. In geval van schade wordt de nieuwwaarde ook als uitgangspunt gebruikt. 

Wat kost de inboedelverzekering?

De premie is afhankelijk van het te verzekeren bedrag. U kunt zelf een schatting maken van de nieuwwaarde van de inboedel door te inventariseren, maar dit kost wel wat tijd. Eenvoudiger is het om de inboedelwaardemeter te gebruiken. Aan de hand van een klein aantal vragen volgt een goede indicatie van het te verzekeren bedrag en kan de premie eenvoudig berekend worden. 

Waarom moet ik een inboedelwaardemeter invullen?

Vaak blijkt dat de waarde van een inboedel te laag wordt geschat. Verzekert u een te laag bedrag voor uw inboedel, dan is er sprake van onderverzekering. Het vervelende is dat mensen daar pas achter komen wanneer er schade is en geen volledige uitkering kan worden verstrekt. Door de inboedelwaardemeter in te vullen, voorkomt u onderverzekering. 

Wanneer is een kostbaarhedenverzekering nodig?

Bezit u (veel) waardevolle spullen? Dan is het verstandig om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking voor waardevolle voorwerpen (kostbaarheden) of verzamelingen als die door een oorzaak van buitenaf beschadigd, vermist of verloren raken. 

Advies over de inboedelverzekering

Vraag online een offerte aan voor uw inboedelverzekering of bel 0172 611 116 voor persoonlijk advies.

Offerte inboedelverzekering aanvragen

 

Inboedelverzekering