Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Als bijvoorbeeld uw meubilair, tv en tapijt kapot gaan, beschadigd raken of gestolen worden wilt u goed verzekerd zijn. De inboedelverzekering is er voor schade aan deze bezittingen in uw huis.

Wat is verzekerd met de inboedelverzekering?

U verzekert uw losse spullen in huis, inclusief lampen, gordijnen en bijvoorbeeld losliggend kliklaminaat (een vaste vloer, zoals plavuizen of gespijkerd parket, hoort bij de opstalverzekering). Naast schade door brand, blikseminslag en inbraak of diefstal, is ook schade verzekerd door bijvoorbeeld smelten of schroeien. Ook de spullen in uw schuur of berging zijn verzekerd. 

Bij beschadiging of het verloren gaan van uw bezittingen, kunt u de inboedelverzekering aanspreken voor de reparatie of vervanging van dit product. Als uitgangspunt voor de polis geldt de nieuwwaarde van de inboedel. In geval van schade wordt de nieuwwaarde ook als uitgangspunt gebruikt. 

Wat kost de inboedelverzekering?

De premie is afhankelijk van het te verzekeren bedrag. U kunt zelf een schatting maken van de nieuwwaarde van de inboedel door te inventariseren, maar dit kost wel wat tijd. Eenvoudiger is het om de inboedelwaardemeter te gebruiken. Aan de hand van een klein aantal vragen volgt een goede indicatie van het te verzekeren bedrag en kan de premie eenvoudig berekend worden. 

Waarom moet ik een inboedelwaardemeter invullen?

Vaak blijkt dat de waarde van een inboedel te laag wordt geschat. Verzekert u een te laag bedrag voor uw inboedel, dan is er sprake van onderverzekering. Het vervelende is dat mensen daar pas achter komen wanneer er schade is en geen volledige uitkering kan worden verstrekt. Door de inboedelwaardemeter in te vullen, voorkomt u onderverzekering. 

Wanneer is een kostbaarhedenverzekering nodig?

Bezit u (veel) waardevolle spullen? Dan is het verstandig om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking voor waardevolle voorwerpen (kostbaarheden) of verzamelingen als die door een oorzaak van buitenaf beschadigd, vermist of verloren raken. 

Advies over de inboedelverzekering

Het is voordelig wanneer u uw inboedelverzekering onderbrengt in de pakketverzekering bij VMD Koster. Binnen dit pakket passen al uw particuliere schadeverzekeringen. Vraag online een offerte aan voor uw inboedelverzekering of bel 0172 611 116 voor persoonlijk advies.

Offerte inboedelverzekering aanvragen

 

Inboedelverzekering

Veelgestelde vragen

Wat betekent onder- en oververzekering?

Onderverzekering betekent dat uw verzekerd bedrag te laag is. Een te laag verzekerd bedrag heeft tot gevolg dat een schade maar gedeeltelijk wordt vergoed. De schade wordt namelijk pro rata uitgekeerd. Dat wil zeggen dat de hoogte van de schadevergoeding afhankelijk is van het verzekerde bedrag ten opzichte van bijvoorbeeld de herbouwwaarde van het huis.

Oververzekering betekent dat uw verzekerde bedrag hoger is dan de daadwerkelijke waarde. Omdat de premie onder andere afhankelijk is van het verzekerde bedrag, betekent dit dat u waarschijnlijk te veel premie betaalt.

Een voorbeeld van onderverzekering

Uw huis verzekerd is met de opstalverzekering verzekerd voor €100.000. De herbouwwaarde bedraagt echter €200.000. Het verzekerde bedrag is dan slechts 50% van de herbouwwaarde. Als u een schade heeft, krijgt u dan ook maar 50% van het schadebedrag uitgekeerd. Ook als de schade lager is dan het verzekerde bedrag. Bij een schade van € 10.000 is de uitkering dan maximaal € 5.000.

Meer informatie over de inboedel- en opstalverzekering

Onze adviseurs informeren u graag over de inboedelverzekering en opstalverzekering. Zij helpen u bijvoorbeeld ook bij het vaststellen van het juiste verzekerde bedrag. Bovendien is er vaak ieen garantie verkrijgbaar tegen onderverzekering. Dan weet u dat u altijd de volledige schade uitgekeerd krijgt. Bel voor advies 0172 611 116 of vul het contactformulier in.

Wat kunt u doen tegen onderverzekering?

Met een inboedelwaardemeter en herbouwwaardemeter kunt u het juiste verzekerde bedrag vaststellen. Zo voorkomt u dat het verzekerd bedrag te laag of te hoog is.

Verzekerd bedrag inboedelverzekering

Bij de inboedelverzekering kunt u onderverzekering voorkomen door een inboedelwaardemeter in te vullen. Aan de hand van een aantal vragen over het huis, over de gezinssamenstelling, leeftijd en het inkomen wordt een verzekerd bedrag aanbevolen. Wanneer u dit bedrag aanhoudt, gaat de verzekeraar zich bij een schade niet beroepen op onderverzekering.

Verzekerd bedrag opstalverzekering

Voor het vaststellen van het verzekerd bedrag voor de opstalverzekering wordt gebruik gemaakt van de herbouwwaardemeter. Hierin wordt aan de hand van de inhoud van het huis een verzekerd bedrag geadviseerd. Ook bij het gebruiken van de herbouwwaardemeter zal de verzekeraar zich bij een schade niet beroepen op onderverzekering.

Advies over voorkomen onderverzekering

Wilt u advies over de verzekeringen voor uw woonhuis? Neem contact op met onze adviseurs? Bel 0172 611 116 of stuur een e-mail naar info@vmdkoster.nl. Wij helpen u graag!

Wat is het verschil tussen de inboedel- en opstalverzekering?

De inboedelverzekering vergoedt de schade aan de huishoudelijke inboedel. Daarbij horen bijvoorbeeld uw eettafel, tv en bank. Maar tot uw inboedel behoren ook: losse afzuigkap, elastische vloerbedekking, tapijt, los gelegd parket en laminaat, rolluiken voor zonwering en schotelantenne.

De opstalverzekering dekt de schade die ontstaat aan uw woonhuis. Onder een opstalverzekering vallen onder andere: aanrecht, inbouwafzuigkap, betimmering, cv, centrale antenne, douche, vast parket en laminaat, rolluiken voor brandwering, sanitair en schilderwerk. 

Is mijn leegstaande woning gewoon verzekerd?

Het komt wel eens voor dat u al wel bent verhuisd naar een nieuwe woning, maar de oude woning nog niet verkocht is. Deze woning staat dan leeg. Wanneer dit het geval is moet dit altijd gemeld worden aan de verzekeringsmaatschappij. Leegstand brengt extra risico's met zich mee. Dit heeft gevolgen voor de dekking.

Ook bij verhuur moet u uw adviseur op de hoogte brengen

Ook wanneer u de woning gaat verhuren moet u in actie komen. Een telefoontje naar uw adviseur van VMD KOSTER is meestal voldoende. Wij zorgen dat de dekking van uw opstalverzekering passend blijft.

Ga naar alle veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Annette Jongeleen

Annette Jongeleen

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Ik hou ervan om mensen te helpen.
Alle specialisten
Karin Verzuu

Karin Verzuu

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Ik zorg er graag voor dat u tevreden bent en blijft over uw verzekeringen bij ons op kantoor.
Alle specialisten
Anja Egberts

Anja Egberts

administratief medewerker

0172 611 116

Nooit dubbel verzekerd, nooit te veel betalen en altijd kunnen rekenen op persoonlijk advies, daar staan wij voor.
Alle specialisten
Marianne Hilberink

Marianne Hilberink

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Contact met mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.
Alle specialisten