Bedrijfsverzekeringen geen lege huls

Zorg dat bedrijfsverzekeringen geen lege huls zijn

Verzekeringen spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van de continuïteit van jouw bedrijf. Word je geconfronteerd met een grote schade? Dan moeten de verzekeringen ervoor zorgen dat je snel verder kunt. Maar dat gaat niet op als die verzekeringen een lege huls blijken. 

Clausules en preventie-eisen

Het verzekeren van bedrijven en instellingen vraagt tegenwoordig veel meer inspanning dan pakweg 10 jaar geleden. Dit komt door een strenger acceptatiebeleid bij verzekeraars. Dit beleid uit zich in preventie-eisen en clausules. Het niet naleven van de verzekeringsclausules en preventie-eisen heeft gevolgen voor de dekking. Een verzekering blijkt bij schade dan een lege huls.  

Rol van de verzekeringsadviseur

Risicomanagement begint met preventie. Verzekeringen zijn het vangnet. Maar dat vangnet is alleen effectief als er geen gaten in zitten. In onze rol van risico-managers letten wij hier heel scherp op en geven we proactief advies. Want wij willen vervelende verrassingen voorkomen voor onze klanten, zoals een uiteindelijk niet verzekerde schade.

We kijken ook of de eisen in clausules niet te streng zijn. Want als het niet haalbaar is ze na te leven, is er voor de verzekeraar altijd een reden is om een schade niet uit te keren. Wij hebben een goede verstandhouding met verzekeraars en kennis van acceptatieprocessen en knelpunten. Daardoor kunnen wij bij het aangaan of wijzigen van een verzekering in gesprek gaan over de clausules. Zo voorkomen wij dat de verzekering een lege huls wordt. Wij hebben hier veel ervaring mee.

Maak kennis met onze specialisten

Persoonlijk advies van een risicomanager

Wij helpen jouw bedrijf graag met het beoordelen van de verzekeringen. Bel 0172 611 116 om met Hans, Menno of Robbert-Paul in gesprek te gaan of vul het contactformulier in.

Vraag stellen