Tips voor uw autovakantie

Tips voor uw autovakantie

Maandag 6 juli 2020

Tips voor uw autovakantie

Gaat u dit jaar met de auto of camper op reis? Hoe bereidt u de autoreis dan het beste voor? Wij geven u  een aantal praktische tips waarmee u de kans op pech onderweg kunt verkleinen.

Bespaar brandstof, check de bandenspanning

Controleer voor u vertrekt of de bandenspanning van het voertuig in orde is. Met een juiste bandenspanning gaan de banden veel langer mee. Bovendien bespaart u hiermee tot wel 7% brandstof.

Controleer het oliepeil

Grote afstanden rijden betekent ook meer olieverbruik. Rijden met te weinig olie is zeer schadelijk voor de motor. Zeker als het om een lange reis gaat. Controleer daarom van te voren of er voldoende motorolie aanwezig is.

Zorg voor voldoende koelvloeistof

Tijdens de zomer kan de temperatuur buiten behoorlijk oplopen. Helemaal in landen als Frankrijk, Spanje of Italië. Daarnaast zorgt het rijden door bergen en heuvels al snel voor oververhitting van de motor. Zorg daarom voor vertrek voor voldoende koelvloeistof.

Voorkom boetes, denk aan verplichte items

Het is verstandig om u vooraf te verdiepen in de verkeersregels en voertuigeisen in Europese landen. Waar moet u op letten? En wat is verplicht om in de auto te hebben? Elk land houdt er namelijk zijn eigen verkeersregels op na. Zo is het in België, Griekenland en Turkije verplicht om een brandblusser in de auto te hebben en in Frankrijk is een alcoholtester vereist. In dit handige overzicht leest u welke items verplicht zijn voor welk vakantieland.

Advies over uw verzekeringen