7 tips voor auto huren in het buitenland

7 tips voor auto huren in het buitenland

Dinsdag 18 juni 2019

7 tips voor auto huren in het buitenland

Vliegt u naar uw vakantiebestemming en huurt u daar een auto? Dan geven wij u graag een paar tips zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld bij het afhalen van de auto of wanneer u achteraf de creditcardafschriften ziet.

Tip 1: vergelijk aanbieders voor autohuur in het buitenland

De service en prijzen verschillen sterk bij autoverhuurbedrijven. Daarom is het aan te raden diverse aanbiedingen te checken op prijs en service. Gebruik bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite voor autohuur zoals Skychanner, Rentalcars of EasyTerra.

Tip 2: op tijd uw auto huren

Net als bij vliegtickets, geldt voor autohuur in het buitenland dat de beste deals tevoorschijn komen als u vroeg van tevoren boekt. Ook is het handig om te kijken naar een aanbieding voor een week in plaats van een paar dagen. Dit kan soms goedkoper uitpakken.

Tip 3: kijk goed naar de verzekering

Vaak is een cascoverzekering voor de huurauto verplicht of inbegrepen bij de prijs van de autohuur. Het eigen risico kan hierbij flink oplopen. Wees kritisch als het verhuurbedrijf u een extra verzekering aanbiedt waarmee u het eigen risico kunt afkopen. Ter plaatse zijn de verzekeringen duur en is er slechts de keuze uit één aanbieder.

Tip 4: neem een creditcard mee

U heeft een creditcard nodig bij het huren van een auto. Deze is noodzakelijk.

Tip 5: skip de extra’s

Voor extra accessoires zoals een navigatiesysteem worden vaak hoge bedragen gevraagd door de autoverhuurbedrijven. Zelf navigeren met de telefoon is een stuk goedkoper: zet bijvoorbeeld Google Maps aan in vliegtuigmodus. Ook zijn er digitale kaarten te koop voor telefoons.

Tip 6: maak foto’s van de huurauto

Maak foto’s van de auto voordat u hem meeneemt en als u de auto weer inlevert. Zo is er altijd bewijs als u achteraf aansprakelijk wordt gesteld voor schade.

Tip 7: zelf tanken

Als u de auto weer moet inleveren, moet deze volgetankt zijn. Sommige autoverhuurbedrijven geven de optie om de tank voor u te vullen. Dit is weliswaar prettig, maar altijd duurder dan wanneer u zelf tankt.