Zorgverzekering mogelijkheden

Zorgverzekering mogelijkheden

Keuzemogelijkheden voor uw zorgverzekering

Hoe ziet uw zorgverzekering er in 2022 uit? Behoudt u uw dekking van dit jaar, of wilt u uw polis wijzigen? De adviseurs van VMD Koster helpen u graag met het maken van de juiste keuze(s). Wij hebben kortingen bedongen waardoor uw premietot de laagste van de markt kan behoren. Voor u en uw gezinsleden heeft u verschillende keuzemogelijkheden.

De verzekeringsmaatschappij 

Het is verstandig niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de dekking, voorwaarden en klantvriendelijkheid. Bij VMD Koster kunt u terecht voor de zorgverzekeringen van Zorg en Zekerheid, Stad Holland, ONVZ, Menzis, Nationale-Nederlanden, CZ en Zilveren Kruis Achmea.

Restitutie of natura 

Bij een naturapolis wordt alles geregeld en betaald zolang u naar een zorgaanbieder gaat waarmee de verzekeraar een contract heeft. Als er geen contract is, kan het zijn dat niet alles vergoed wordt. Bij een restitutiepolis heeft u als verzekerde vrijwel altijd een vrije keuze. De restitutiepolis is daarom ook wat duurder.

De aanvullende zorgverzekering

Bedenk goed welke zorg u verwacht nodig te hebben en kijk vervolgens welke dekking daarbij past. Hetzelfde geldt voor de aanvullende dekking voor de tandzorg.

Het eigen risico

Het standaard eigen risico voor de zorgverzekering is in 2022 net als dit jaar € 385,-. U kunt ervoor kiezen om dit bedrag te verhogen. Hier staat dan een korting op de premie tegenover. Het eigen risico is niet van invloed op de aanvullende zorgverzekeringen.

Zorgverzekering aanvragen