Dubbellucht verzekering aanvullende informatie

Dubbellucht verzekering aanvullende informatie

Aanvullende informatie over de verzekering voor Dubbellucht

Als lid van Dubbellucht kunt u een verzekering afsluiten bij VMD Koster. Daarover leest u alles op vmdkoster.nl/dubbellucht. Op deze pagina krijgt u aanvullende informatie over de dekking van de verzekering voor uw kampeerauto van Mercedes-Benz, Hanomag en Hanomag-Henschel.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Ieder motorvoertuig in Nederland dat gebruik maakt van de openbare weg, dient voor WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd te zijn. De premie wordt berekend aan de hand van het lediggewicht van de kampeerwagen, zoals dat staat vermeld op het kentekenbewijs.

Casco

Een beperkt casco dekking biedt dekking tegen o.a. brandschade, diefstal-/inbraakschade, ruitbreuk, storm of aanrijding met dieren. Bij schade is een eigen risico van toepassing. U verliest bij een gehonoreerde claim geen korting voor schadevrij rijden. Schade als gevolg van eigen aanrijding is niet verzekerd.

De andere mogelijkheid is het afsluiten van een volledige casco dekking, in de volksmond All Risk verzekering genoemd. Deze verzekering dekt tevens aanrijdingschades. De termen eigen schuld of schuld van een tegenpartij zijn niet van toepassing, maar het kan wel invloed hebben op uw korting voor schadevrij rijden. Is een schade niet verhaalbaar, dan is de korting het volgende verzekeringsjaar lager. Ook hier geldt een eigen risico dat eventueel op een schuldige tegenpartij verhaald kan worden.

Uitsluitend wanneer de camper getaxeerd is kan deze tegen cascoschade worden verzekerd. Een taxatierapport is geldig gedurende een periode van 3 jaar. Speciaal voor leden van Dubbellucht bestaat er de mogelijkheid de camper tegen gereduceerd tarief te laten taxeren bij Diemex Expertise te Diemen.

Pechhulp

In uw Dubbellucht verzekering is pechhulp na een ongeval en na mechanische storing meeverzekerd. Voor wagens met een lediggewicht boven 3.500 kg. is de totale vergoeding voor pechhulp gemaximeerd tot € 2.500,-.

Inventaris

De inventaris van uw kampeerwagen kunt u aanvullend meeverzekeren tegen diefstal uit uw goed afgesloten kampeerauto. Ook is de inventaris dan verzekerd tegen onder andere brand- en stormschade. Overigens is deze dekking alleen mogelijk in combinatie met een beperkt- of volledig cascodekking

Gebruik van uw kampeerauto

De kampeerautoverzekering (en het risico hiervan) is berekend op het recreatieve/kampeer gebruik van uw Mercedes. U wagen moet dan ook zijn ingericht als kampeerauto. Het zakelijk gebruiken van uw kampeerauto is niet toegestaan (niet verzekerd) in deze verzekering.

Buitenland

De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen bieden dekking in Europa en de landen rond de Middellandse zee. De verzekeringsperiode is niet onbeperkt. Het voertuig is voor een periode van maximaal 3 maanden aangesloten verblijf verzekerd in Europa. Wanneer u langer dan 3 maanden buiten Nederland verblijft kunt u dit binnen de Dubbelluchtpolis wel uitbreiden. Er wordt hiervoor wel een toeslag berekend. Verblijft u dus langer dan 3 maanden buiten Nederland maar binnen Europa? Vergeet dit niet aan ons door te geven!

Opschorten van een particuliere motorrijtuig verzekering niet meer mogelijk

Diverse verzekeraars, waaronder ASR, zijn met ingang van oktober 2018 gestopt met het opschorten van motorrijtuigverzekeringen. Dit geldt dus ook voor de kampeerwagenverzekeringen van Dubbellucht.

Zij accepteren vanaf oktober dus geen nieuwe opschortingen van particuliere motorrijtuigverzekeringen meer. Hierdoor is het niet meer mogelijk om uw kampeerwagenverzekering te schorsen en zal aan de hand van uw schorsingsverzoek de polis worden beëindigd. Wel blijven de opgebouwde schadevrije jaren nog tot 3 jaar bewaard bij Roy-data. Dus wanneer u binnen 3 jaar een nieuwe kampeerwagenverzekering afsluit, dan stroomt u weer in op uw huidige niveau van schadevrije jaren. En uiteraard ontvangt u een premierestitutie van de nog niet gebruikte premie zonder bijkomende kosten.

Wij attenderen u erop dat het in veel gevallen verstandig is om de verzekering door te laten lopen, ondanks een schorsing bij de RDW, zeker als er een cascodekking van kracht is. Zodoende blijft de wagen wel verzekerd. Het kenteken kan gewoon worden geschorst bij de RDW, echter blijft de verzekering ongewijzigd doorlopen. Bij een geschorste of beëindigde polis is er namelijk geen dekking van kracht wanneer u schade met het motorrijtuig toebrengt aan derden (WA) of schade aan uw eigen voertuig (volledig casco).

Heeft u vragen of u de verzekering het beste door kunt laten lopen of beëindigen indien u het kenteken heeft geschorst bij de RDW, neem dan gerust contact met ons op.