Collectieve zorgverzekering in 2022

Collectieve zorgverzekering in 2022

Donderdag 4 november 2021

Collectieve zorgverzekering in 2022: kent u alle voordelen?

Niet alle verzuim is te voorkomen, maar preventief is er zeker veel mogelijk. Wij ondersteunen u graag met de verzuimaanpak en het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De collectieve zorgverzekering is één van de oplossingen hiervoor. Dit hoeft u niets te kosten, maar kan veel opleveren. Voor individuele medewerkers, maar zeker ook voor uw organisatie als geheel.

De extra's van de collectieve zorgverzekering

Wij adviseren u een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Niet vanwege de korting, want deze vervalt voor de basisverzekering binnen een paar jaar, maar vanwege de extra’s. Want bij een collectieve zorgverzekering is er meer dekking voor de medewerker en extra dienstverlening voor de werkgever. Onze ervaring is dat dit bij veel werkgevers (en de medewerkers die deel kunnen nemen) nog niet bekend is.

Hoe helpt de zorgverzekering om verzuim te verlagen?

Mede door het verlagen, en straks vervallen, van de korting worden collectieve zorgverzekeringen eindelijk gebruikt waarvoor ze ooit waren bedoeld: om werkgevers te helpen het verzuim laag te houden. Het verschilt per verzekeraar welke middelen daarvoor worden gebruikt. Dit is wat u bij zorgverzekeraar CZ (één van de verzekeraars waar wij mee samenwerken) krijgt:

  • Bedrijfsgezondheidswijzer: inzicht in gezondheidsrisico's binnen uw organisatie
  • Interventiewijzer: 500 interventies om in te zetten
  • Interventie expert: advies en hulp met juiste interventie

En wat schieten de medewerkers er mee op?

  • Extra vergoedingen in de aanvullende verzekeringen
  • E-learnings (bijvoorbeeld vitaal thuiswerken)
  • Gezond aan het werkpakket (preventiebudget)

Collectieve zorgverzekering 2022 aanvragen

Een collectieve zorgverzekering starten kost uw bedrijf niets. Bel 0172 611 116 of vul het contactformulier in om in gesprek te gaan over de zorgverzekering. Wij adviseren u over welke verzekeraar het beste aansluit bij uw organisatie en uw medewerkers en begeleiden de aanvraag van A tot Z. U heeft er dus (bijna) geen omkijken naar.

Collectieve zorgverzekering aanvragen adviesgesprek

Stimuleren deelname

Zodra u een zorgverzekering heeft aangevraagd bepaalt u hoe de medewerkers geïnformeerd worden. Als u dat wilt, kunnen wij dit ook verzorgen. Maar het helpt als u hier zelf ook werk van maakt. Deelname voor uw medewerkers is niet verplicht, maar hoe meer hoe beter.

Wilt u dat uw medewerkers het pakket kiezen met belangrijke aanvullende dekkingen, zoals fysiotherapie? Dan kunt u hier invloed op uitoefenen door een bijdrage te doen voor de premie van een aanvullende verzekering. Dan voorkomt u dat zieke medewerkers vanwege financiële redenen niet de behandeling (kunnen) kiezen die ze nodig hebben.

Contactformulier collectieve zorgverzekering