Trainee programma VMD Koster Groep

Trainee programma VMD Koster Groep

Maandag 29 augustus 2022

Trainee programma VMD Koster Groep

Ben jij een talentvolle starter? Een zelfstandige denker die samenwerken en overtuigen leuk vindt? En sta je open voor de mogelijkheden die zich aandienen? Wij bieden je de mogelijkheden om jouw persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen in een klantgerichte organisatie.

Als trainee bij VMD Koster leer je wat er komt kijken bij zakelijke dienstverlening en financieel advies. Zo ontdek je waar je goed in bent, wat je leuk vindt en waar je je verder in kan ontwikkelen. En we leren ook graag van jou. Je krijgt daarom voldoende ruimte om jouw ideeën uit te werken en toe te passen.

Aanmelden trainee programma

Wat ga je doen?

Op basis van het kennismakingsgesprek en jouw ambities sluit je direct aan bij één van onze teams. Dat kan bijvoorbeeld een rol zijn waarin je risico’s van klanten inventariseert en een passend advies uitwerkt. Of waarin je met de klant het dossier zo goed samenstelt dat de schade vlot afgewikkeld kan worden.

Daarnaast werk je aan verschillende projecten om jezelf én onze organisatie verder te brengen. Dit doe je zelfstandig, maar ook samen met je collega’s. Hierbij investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen met jou onderzoeken we wat je kunt, wat je wilt bereiken in je werk en coachen we je bij het realiseren van je persoonlijke doelstellingen.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma voor trainees duurt drie jaar. Hoe zien deze drie jaar eruit?:

 • Je krijgt de gelegenheid om je vakdiploma’s verzekeringen te behalen. Zo ontwikkel je jezelf tot verzekeringsspecialist. Hier wordt de eerste 100 dagen veel tijd voor vrijgemaakt.
 • Deelname aan (interne) kennis- en vaardighedensessies.
 • Zelfstandig of samen met andere trainees werken aan echte klantcases.
 • Training-on-the-job en intervisiesessies waarin je met collega’s bespreekt hoe je bepaalde situaties met klanten of collega’s het beste kunt aanpakken om de gewenste uitkomst te realiseren.
 • Regelmatig coachingsgesprekken met de directie over jouw ontwikkeling binnen VMD Koster.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken trainees die onze missie onderschrijven: wij voorkomen vervelende verrassingen voor onze klanten. Een kritische blik en proactieve houding zijn hierbij onmisbaar. Maar ook het lef om duidelijk te zijn naar je klanten. En de vaardigheid om die boodschap zo te brengen dat de klant het omarmt. Je bent ook intern niet bang om jouw ideeën te bespreken en vindt het leuk om deze uit te werken. Verder heb je recent een HBO- of WO-opleiding afgerond, beheers je de Nederlandse- en Engelse taal uitstekend en ben je 32 tot 40 uur per week beschikbaar.

Een vast contract voor de functie die het beste bij je past

Als het van beide kanten bevalt, wordt het traineeship na een jaar omgezet in een vast contract. Dan is ook duidelijk welke functie het beste bij jou past. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

 • Adviseur bedrijven
 • Interne accountmanager
 • Adviseur particuliere verzekeringen
 • Schadebehandelaar
 • Pensioenadviseur

Stuk voor stuk uitdagende functies waar jij onze klanten helpt met het voorkomen van vervelende verrassingen.

Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

 • Een pensioenregeling, ANW-hiaat verzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en reiskostenvergoeding
 • 26 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • Andere interessante personeelsvoordelen, zoals korting en een vitaliteitsprogramma
 • Gezellige samenkomsten, zoals teamuitjes en een maandelijkse meet and eat, waarbij je tijdens een heerlijke lunch wordt bijgepraat en meepraat over de ontwikkelingen binnen de organisatie
 • En natuurlijk werk je straks samen in een leuk team met enthousiaste mensen

Over onze organisatie

VMD Koster is een allround financiële dienstverlener midden in de Randstad. Het hoofdkantoor vind je in Alphen aan den Rijn. Met ongeveer 70 collega’s adviseren we bedrijven en particulieren over verzekeringen, pensioenen en hypotheken. 14 verzekeraars hebben ons een volmacht gegeven om bijna alle taken van de verzekeraar zelfstandig uit te voeren. Dat betekent niet alleen veel bevoegdheden, maar ook veel verantwoordelijkheid. 

Wij staan voor persoonlijke aandacht, deskundig en onafhankelijk advies en zoveel mogelijk gemak bieden voor onze klanten. Onze missie is om vervelende verrassingen te voorkomen voor onze relaties.

Reageren op deze vacature

Denk jij dat wij goed bij elkaar passen? Wij ontvangen graag jouw reactie via directie@vmdkoster.nl. Stuur je CV mee en vertel ons vooral waarom jij de ideale versterking van ons team bent.

Wil je eerst meer informatie? Neem contact op met Menno Sombroek via 0172 611 116. Meer informatie over VMD Koster vind je op vmdkoster.nl

Aanmelden trainee programma