Tips voor je autovakantie

Tips voor je autovakantie

Dinsdag 18 juni 2024

Tips voor als je met de auto op vakantie gaat

Ga je met de auto op vakantie? Zorg ervoor dat je goed verzekerd op reis gaat met de juiste autoverzekering en pechhulpdekking. Vergeet ook niet het internationaal verzekeringsbewijs mee te nemen. Wij delen graag nog een paar tips met je zodat je goed voorbereid in de auto stapt.

De auto zelf klaarmaken voor vertrek

  • Controleer voor je vertrekt of de bandenspanning van het voertuig in orde is. Met een juiste bandenspanning gaan de banden veel langer mee. Bovendien bespaar je hiermee tot wel 7% brandstof.
  • Grote afstanden rijden betekent ook meer olieverbruik. Rijden met te weinig olie is zeer schadelijk voor de motor. Zeker als het om een lange reis gaat. Controleer daarom of er voldoende motorolie aanwezig is.
  • De temperatuur buiten kan behoorlijk oplopen. Daarnaast zorgt het rijden door bergen en heuvels al snel voor oververhitting van de motor. Zorg daarom voor vertrek voor voldoende koelvloeistof.

Voorkom boetes, denk aan verplichte items

Het is verstandig om u vooraf te verdiepen in de verkeersregels en voertuigeisen in Europese landen. Bijvoorbeeld wat is verplicht om in de auto te hebben? Elk land houdt er namelijk zijn eigen verkeersregels op na. Zo is het in België, Griekenland en Turkije verplicht om een brandblusser in de auto te hebben en in Frankrijk is een alcoholtester vereist.

Weten wat je moet doen bij een aanrijding in het buitenland

Raak je onverhoopt betrokken bij een ongeval? Dan krijg je bij de afwikkeling van de schade te maken met andere wetgeving. Het recht van het land waar het ongeval plaatsvond, is bepalend voor de afwikkeling van de schade. Daarom is het goed om te weten hoe je moet handelen als het onverhoopt gebeurt.

Wat moet ik doen bij een aanrijding in het buitenland?

Tips voor als je een auto huurt in het buitenland

Vlieg je naar je vakantiebestemming en huur je daar een auto? Lees dan deze tips zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld bij het afhalen van de auto of wanneer je achteraf de creditcardafschriften ziet.

7 tips voor auto huren in het buitenland